Türkiye Varlık Fonu 200 milyar dolarlık serveti yönetecek 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türkiye Varlık Fonu’nu 200 milyar dolarlık varlık kontrol edebilen bir güç haline getirmeyi amaçladıklarını açıkladı.

Varlık Fonu’ndan beklentilerinin yüksek olduğunu ifade eden Zeybekci katıldığı bir televizyon programında “G-20 ülkesi içinde varlık fonu olmayan tek ülke Türkiye. Türkiye yüzde 5,5-6,5 arasında büyümek zorunda. Zorunlu BES kanunu da ayrı bir artı olacak. Cari açık vermeden büyümeyi destekleyici icraatler yapmamız lazım” ifadelerini kullandı. 

HER ŞİRKETE ÖZEL TEŞVİK VAR

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ekonomide yaşananları da değerlendiren Zeybekci “Ekonomik anlamda sağlamız. 18 Temmuz sabahı Türkiye'de tüm bankacılık sektörü çalışıyordu. Borsa İstanbul açıktı.  Enerji, hammadde, teknoloji gibi alanlarda Türkiye'nin geleceğini garanti altına almak ile ilgili başlattığımız çalışmalar var. Her firmaya özel teşvik gibi bir süreç olacak” ifadelerini kullandı. Zeybekci bunun yanında ağustos ayı ihracat rakamlarında yüzde 10’luk bir artış beklediğini sözlerine ekledi. 

50 milyona kuruldu 

Türkiye Varlık Fonu'nun kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şirketin 50 milyon lira olan kuruluş sermayesi, Özelleştirme Fonu'ndan karşılanacak. Tamamı ödenmiş olan bu sermayeyi temsil eden paylar Özelleştirme İdaresi Başkanlığına ait olacak ve şirketin hisse senetleri nama yazılı olacak.