Türkiye turizmde 2025 hedefine yaklaşıyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sezonunun kasıma kadar uzamasıyla 65 milyon ziyaretçi ve 64 milyar dolar gelir hedeflerine ulaşılmasının mümkün olduğunu vurguladı.

AKŞAM GAZETESİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya 2025 Ocak-Ekim döneminde Türkiye'nin 47.2 milyon yabancı ziyaretçi ağırladığını yurtdışındaki vatandaşlarla birlikte bu sayının 55.6 milyonu aştığını kaydetti. Bağlıkaya sezonun kasıma kadar uzamasıyla 65 milyon ziyaretçi ve 64 milyar dolar gelir hedeflerine ulaşılmasının mümkün olduğunu vurguladı.

TALEP KASIMA KADAR UZADI

Fiyat baskısının temmuz-ağustos döneminde talebi düşürdüğünü, yoğunluğun eylül-kasım aylarına kaydığını ifade eden Firuz Bağlıkaya, "Spor, kış ve kongre turizminin yılın son aylarını hareketlendirdi. MICE, sağlık, spor ve gastronomi gibi yüksek gelirli turizm 2026 yılı için belirlenen 68.7 milyar dolarlık turizm geliri hedefini aşmak için çalışıyoruz" dedi.