Türkiye tek başına Avrupa'yı yukarı çekebilir 

Ülkelerin arasının bozulmasının sadece terör örgütlerinin işine geleceğini belirten Bakan Nihat Zeybekci, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi durumda Türkiye’nin tek başına AB’nin büyümesini yukarı çekeceğini belirtti. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ‘Siz de Türkiye'ye gelin, kendi hikayenizi keşfedin’ sloganıyla küresel şirketlerin CEO'larının Türkiye'yi anlattığı ‘Türkiye İmaj Kampanyası’nın tanıtım toplantısına katıldı. Bakan Zeybekci, burada yaptığı konuşmada Avrupa'da Türkiye aleyhine yapılan kampanyalara değinerek, AB ile Türkiye'nin 160 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunduğunu ve AB'nin Türkiye'nin birinci ticari ortağı olduğunu söyledi. Yapılan analize göre Gümrük Birliği'nin güncellenmesi halinde Türkiye'nin tek başına AB'nin büyümesini yukarı çekeceğini belirten Zeybekci, "Terör örgütlerinin dostlarımızın iyi niyetlerini esir aldıklarını görüyoruz" dedi. Zeybekci, Türkiye'deki STK'larla terörün tuzağına asla teslim olmayacaklarını, birlikteliklerinin sağlayacağı kazançları anlatacaklarını vurguladı. 

7 MERKEZDE BAŞLAYACAK 

Türkiye İmaj Kampanyası'nın ilk anda dünyada 7 merkezde başlayacağını, devamının geleceğini bildiren Zeybekci, önce TV'ler, sonra gazeteler, dergiler, sosyal ve dijital medyada kampanya düzenleneceğini, şehir meydanlarında da kampanyayı göstereceklerini anlattı. 

‘Sizi ve sıkıntılarınızı biliyoruz’ 

Söz konusu kampanyaya ilişkin proje kendilerine sunulduğunda proje hakkında küresel şirketlerin üst yöneticileriyle görüştüklerini, yöneticilerin projeye çok olumlu yaklaştığını dile getiren Zeybekci, "Dostlarımız 'memnuniyetle, biz sizi ve sıkıntınızı biliyoruz' dedi" ifadesini kullandı. Kampanya kapsamında Türkiye'de faaliyet gösteren 16 yabancı şirketin üst yöneticisi Türkiye tecrübelerini ve ülkenin sunduğu fırsatları anlattı.

Sadece terörün işine gelir 

Bakan Nihat Zeybekci, ülkelerin arasının bozulmasının sadece terör örgütlerinin işine geleceğini kaydetti ve "İnatla, ısrarla sonuna kadar, ABD'den Almanya'ya, Dubai'ye kadar dünyanın her yerindeki dostlarımıza 'gelin bu tuzağa düşmeyelim' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.