HABER MERKEZİ
bugüne kadar üretim faaliyetleri, araştırma ve geliştirme (Ar-Ge), lojistik faaliyetleri gibi pek çok alanda bölgesel bir merkez haline gelen Türkiye, hedef büyüttü. Türkiye Yüzyılı'nda dünyadaki en büyük 10 ekonomiden biri olma hedefinin başarılacağına emin olduğunu belirten Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, "Türkiye'yi artık küresel bir güç merkezi olarak konumlandıracağız. Yatırımcıların da yatırımlarını sürdürmesini bekliyoruz" dedi.
'TÜRKİYE YÜZYILI 'BULUŞMASI
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, dün İngiltere Londra Büyükelçiliği'nde Türkiye Yüzyılı vesilesiyle 'Türkiye: Dayanıklı Yatırım Partnerin' temasıyla bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyona, Türkiye ve İngiltere'den kamu yetkililerinin yanı sıra Türk, İngiliz ve uluslararası birçok yatırımcı katıldı. Dağlıoğlu, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı kapsamında farklı başkentlerde yatırımcılarla bir araya gelmek için düzenleyecekleri resepsiyonlardan ilkini Londra'da gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
YABANCI YATIRIMCIYA DAVET
Türkiye'nin 20 yılda dünyanın en büyük 20 ekonomisinden biri olduğunu, her yıl yüzde 5.4 büyüdüğünü ve ihracatını 7 kat artırarak 250 milyar dolara çıkardığını belirten Dağlıoğlu, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizin ikinci yüzyılı başlıyor ve bu döneme 'Türkiye Yüzyılı' diyoruz. Dünyadaki en büyük 10 ekonomiden biri olmayı hedefliyoruz ve bu iddialı hedefimizi başarabileceğimize eminim. Yatırımcıları sadece üretim alanında değil, AR-GE, lojistik aktiviteler, bölgesel yönetim gibi farklı alanların yanı sıra temiz enerji ve altyapısı, finansal hizmetler ve dijitalleşmede de yatırıma davet ediyoruz." Dağlıoğlu, Türkiye'nin 'güçlü ve hızlı büyüyen bir ekonomi' olduğuna ve coğrafi konumu sayesinde fırsatlar barındırdığına da dikkat çekti.
İLK 10 EKONOMİ HEDEFİ
İngiliz yatırımcıların Türkiye'ye yatırım yapmaya davet edildiği etkinlikte konuşan Türkiye Varlık Fonu Yönetimi AŞ Genel Müdürü Salim Arda Ermut, 2023'ün ülkenin kuruluşunun 100'üncü yılı ve Türkiye'nin yeni vizyonunun başlangıcı olduğunu belirterek, "Hedefimiz, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek Türkiye Yüzyılı'nı taçlandırmak" diye konuştu.
TÜRK OYUN SEKTÖRÜ YATIRIMDA AVRUPA'NIN ZİRVESİNDE
Potansiyeli yüksek olan Türk oyun sektörü, son yıllarda yatırım yapmak için yabancıların radarında. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin 'Video Oyun Endüstrisi' raporuna göre, Türk oyun girişimlerine geçen yılın ilk yarısında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları bulurken Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç izledi. İstanbul'da 331, Ankara'da 108 olmak üzere Türkiye'deki aktif oyun stüdyo sayısı 522'ye ulaşırken İstanbul, en fazla anlaşmanın gerçekleştirildiği şehirler arasında Londra'nın ardından ikinci sırada yer aldı. Ocak 2022'de dünyada en çok video oyunu oynayan 7'nci ülke konumunda yer alan Türkiye, bu yılın ocak ayı itibarıyla 5'inci sıraya çıktı.