'Türkiye kendini kanıtladı, turizm bu yaz parlayacak'

SunExpress, Türkiye ile Avrupa arasındaki uçuş ağına 23 yeni rota daha ekledi. SunExpress CEO'su Max Kownatzki, pandemide Türkiye'nin kendini kanıtladığını belirterek, “Türk turizmi bu yaz parlayacak” dedi.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, 2021 yaz sezonu için Türkiye ile Avrupa arasındaki uçuş ağına 23 yeni rota ekledi. Türkiye'nin tatil cennetleri olan Akdeniz ve Ege kıyılarına tarifeli seferlerle en fazla turist getiren şirket, Antalya ve İzmir'den de ilk kez Orta Doğu'nun üç önemli merkezine uçmaya başlıyor. SunExpress CEO'su Max Kownatzki, "Önümüzdeki yaz sezonunda seyahate olan talebin oldukça artacağını öngörüyoruz. Aşılama çalışmalarının ve hızlı test uygulamalarının birçok ülkede yaygın bir şekilde hayata geçmesiyle beraber, yaz aylarında Avrupalı turistlerin Türkiye'deki tatil merkezlerine akın etmesini bekliyoruz. Türk turizmi bu yaz parlayacak" dedi.

MÜCADELENİZ BAŞARILI

"Türkiye, Kovid-19'un yayılmasını önlemek için en başından beri başarılı çalışmalar yürüttü ve 'Güvenli Turizm' uygulaması ile bu konudaki kararlığını fazlasıyla kanıtladı" diyen Kownatzki şöyle devam etti: "Türkiye'de aşı olan nüfusun belirli bir seviyenin üzerine çıkması ve Kovid-19 testlerinin kolaylaşmasıyla birlikte, Türk turizminin yüksek bir ivme kazanacağına ve her zamankinden güçlü bir şekilde geri döneceğine inancımız tam. Türk turizminin önemli bir ortağı olarak, bu yıl sektörün güçlü bir şekilde geri dönmesi için gereken tüm desteği sağlamaya hazırız."

23 YENİ ROTA EKLEDİ

Kownatzki, yeni sezonla uçuş ağına, 23 yeni güzergah eklediklerini belirterek, "Bu yaz, turistik veya aile ziyareti amacıyla bizi tercih eden yolcularımız için Türkiye ile Avrupa arasında kurduğumuz köprüyü güçlendirmekle kalmayıp yeni pazarlara da açılıyoruz. Antalya ve İzmir'i Doğu Avrupa ve Ortadoğu'nun önemli merkezlerine bağlayacağız. Dinamik yapımız sayesinde, yeni rotalarımızı belirlerken yolcularımızın taleplerini dikkate alarak, uçmayı en çok talep ettiği destinasyonlara ağırlık veriyoruz" dedi. Türkiye'den 27 ülke ve 52 destinasyona aktarmasız uçuş gerçekleştiren SunExpress, 2021 yaz sezonu uçuş planında dış hatlarda 6 milyon, iç hatlarda ise 1.8 milyon koltuk sunacak.

SEKTÖRÜN GELECEĞİ 'TRAVEL TURKEY'DE

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı himayelerinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği, İzmir Ticaret Odası, TÜRSAB, TÜROFED, İzmir Vakfı desteğiyle İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı için geri sayım başladı. İzmir'in doğayla uyumlu ve sürdürülebilir turizm anlayışının ön plana çıkarılacağı fuarda, ekoturizm incelenecek. Yarın başlayacak olan fuarda İsveç ise, partner ülke olarak yerini alacak. Diplomatik ilişkiler ve iş ortaklıklarını güçlendirecek bu katılım, İsveç'teki ekoturizm trendlerini Türk turizm sektörüne tanıtacak.

'BU SENE TATİLE GİTMEYİN' ÇAĞRISI KARŞILIK BULMADI

Diğer taraftan Rusya parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin, vatandaşlara bu yıl tatil için ülke dışına çıkmamamaları yönünde çağrıda bulundu. Çağrı üzerine turizm haberleri portalı Tourdom.ru, mini ankette, okuyuculara bu yıl ülke dışına çıkıp çıkmayacaklarını sordu. Binin üstünde okurun katıldığı ankette en yüksek oy alan cevap, yüzde 84'lük payla 'Bu yıl çıkacağım' oldu.