Türkiye hızlı tren ağlarıyla donatılıyor  

Şu ana kadar 1.213 km YHT hattının yapımı tamamlanırken, 3 bin km'lik YHT ve HT hattının da inşası devam ediyor. Ulaştırma Bakanı Arslan, ''Saatte 250 km hızın üzerinde seyahate izin veren yüksek hızlı tren ağlarını yapıyoruz'' dedi.  

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin dört bir yanını hızlı tren (HT) ve Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarıyla birbirine bağladıklarını belirterek, "Şu ana kadar bin 213 kilometre YHT hattının yapımı tamamlandı. 3 bin kilometrelik hattın da inşası devam ediyor" dedi. 

11.3 MİLYAR LİRA YATIRIM 

Arslan, "Bununla birlikte 5 bin 277 kilometrelik YHT ve HT hattının etüt-proje çalışmalarını da sürdürüyoruz" diye konuştu. Bu yıl için demiryollarına ayrılan yatırım ödeneğinin 11.3 milyar liranın üzerinde olduğunun altını çizen Arslan, şu ana kadar yapılan YHT hattı uzunluğunun bin 213 kilometreyi bulduğunu bildirerek, şöyle devam etti: "Bizim amacımız ülkemizin dört bir yanını hızlı tren ve yüksek hızlı ağıyla örmek. Eğim olarak uygun şartların olduğu coğrafyalarda saatte 250 kilometre hızın üzerinde seyahate izin veren yüksek hızlı tren ağlarını yapıyoruz." 

2018 sonunda tamamlanacak 

Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu projesiyle Pekin’den Londra’ya kesintisiz demiryolu projesinin en önemli halkalarını biri olan Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas YHT hattında da inşaatın etap etap devam ettiğini anlatan Arslan, "Projenin 2018 yılı sonunda tamamlanmasını öngörüyoruz" dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 

Bakan Arslan, 2017 sonuna kadar 2 bin 622 kilometrelik kesimin etüt-proje hazırlama çalışmalarını tamamlamayı planladıklarını söyledi. Arslan, 124 kilometrelik Gebze-Sabiha Gökçen Havaalanı-Yavuz Sultan Selim Köprüsü YHT Hattı'nın da Asya-Avrupa arasındaki demiryolu trafiğini destekleyecek önemli bir proje olduğunu, projesini bu yıl Yatırım Programı'na almayı amaçladıklarını kaydetti.