SERDAR SAĞLAM
ICCI 27'inci Uluslararası ve Çevre Fuarı ve Konferansı, bu yıl 24 – 26 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde yapılacak. Son dönemlerde öne çıkan enerji konuları, teknolojik ve dijital gelişmeler, yeşil hidrojen, enerji depolama, küçük modüler nükleer santraller, güneş, rüzgar, jeotermal, solar termal ve hibrit üretim sistemlerinin en yeni projelerinin ve çözümlerinin görücüye çıkacağı organizasyon öncesi düzenlenen toplantıda sektörün en önemli STK'ları bir araya geldi.
YÜZLERCE KATILIMCI
ICCI 23 hakkında bilgi veren TG EXPO Genel Müdürü Cem Şenel, "ICCI, bu yıl 100'ün üzerinde katılımcı, 50'nin üzerinde ülkeden 20 bin ziyaretçi hedefi, 50 oturum, 200'ün üzerinde konuşmacı ile Türkiye'nin, enerji verimliliğinin merkez noktası olmaya devam edecek" dedi. Fuarın düzenleyicileri arasında yer alan Kojentürk Derneği Başkanı Yavuz Aydın, "Türkiye'nin 104 bin megavatı aşan kurulu gücünün yaklaşık 56 bini yenilenebilir enerjiden geliyor. 2023'de yenilenebilir enerjide 2 bin megavat kapasite artışı bekliyoruz ama yeterli değil, 2024, 2025'de bu hedefleri aşmalıyız" diye konuştu.
ÇİN'İN YERİNİ DOLDURABİLİRİZ
Toplantıda konuşan Güneş Enerjisi Yatırımcıları Derneği Başkanı Cem Özkök, "Benim en çok önem verdiğim konu yerli katkı. Yerli katkı için işletmelerin kendilerini enerji fiyatları ve güvensizlikten korumaları gerekiyor. Türkiye yavaş yavaş depolama sistemiyle tanışacak. Bugün güneşte ABD pazarı çok açık. Çin boşluğunu Türk yatırımcısı doldurabilir" diye konuştu.
DENİZ ÜSTÜNE SAHA
Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Başkan Yardımcısı Erinç Kısa ise "AB, rüzgar enerji sahalarını genişletiyor. Avrupa Birliği'nin 5 deniz havzasının her birine 2050 yılına kadar deniz üstü rüzgar enerji sahalarının yerleştirilmesi planlandı. Bu planların Türkiye için de hayati önemi var" dedi.