Türkiye artık yeni nesil otoda liderliğe oynuyor

Türkiye'nin yeni nesil otomotivde lider ülke olmayı hedeflediğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yeni marka yatırımlarının çekileceğini söyledi.

Akşam Gazetesi

Otomotiv sektörünün iddialı ve öncü ülkelerinden biri olan Türkiye, Avrupa'nın üçüncü büyük otomotiv üreticisi ve Avrupa'nın en büyük ticari araç üreticisi konumunda. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yeni nesil otomotivde de lider ülke olmayı hedeflediğini söyledi. Kacır, "Bunun için de mevcut üreticilerimizin yatırımlarını yeni nesil araçlara yönelik olarak gerçekleştirmelerini hem de yeni marka yatırımlarını Türkiye'ye çekmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Dün Kocaeli'nde 'Teknofest Elektrikli Araç Yarışları'nın düzenlendiği TÜBİTAK Gebze Yerleşkesini ziyaretinde konuşan Kacır, Togg'un, yeni nesil araç teknolojileri konusunda attıkları en kıymetli, en önemli adım olduğunu vurguladı.

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD'nin Türkiye'yi yatırım için seçmesinin, ülkenin bu alandaki imkan ve kabiliyetlerini ve yatırımcılara sunduğu fırsatı en somut şekilde gösteren bir başka hadise olduğunu belirten Kacır, "İnşallah önümüzdeki dönemde, Türkiye'deki mevcut 8 küresel marka, üretim yapmakta olan toplam 13 marka ve bu alanda küresel çapta öncü yeni markalarla Türkiye bu yolculuğa devam edecek" dedi.

TEKNOFEST YARIŞLARI

11 şehirde önümüzdeki 2 ay boyunca Teknofest yarışmalarının düzenleneceğini belirten Kacır, önümüzdeki dönemde hem tekno girişimcilerin bu yarışmalardan yetişmeye devam edeceğini hem de Türkiye'yi yatırım için tercih eden markaların, bu yarışmalarda en iyi şekilde yetişen gençlerle buluşma imkanı bulacağını söyledi. Kacır, "Teknofest yarışmaları, milli teknoloji hamlesinin öncü kurumlarında ihtiyaç duyduğumuz insan kaynağının gelişmesinde çok önemli bir rol oynuyor" dedi.