Turkcell'den Maraş'a da fiber yatırımı! 4 milyon haneye ışık hızında internet

Son olarak Kahramanmaraş'a da fiber interneti götüren Turkcell, böylece tüm Türkiye'de yaklaşık 4 milyon haneyi ışık hızında internetle buluşturdu.

Türkiye'yi ilk kez gerçek fiber internetle buluşturan Turkcell, fiber altyapı yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Son olarak Kahramanmaraş'taki müşterilerine sabit fiber interneti götüren Turkcell, böylece tüm Türkiye'de yaklaşık 4 milyon haneyi ışık hızında internetle buluşturmuş oldu. Turkcell, ilk etapta Kahramanmaraş genelinde 100 bin haneye ışık hızında internet erişimi sağlayacak.

55 BİN KM'YE ULAŞTI

Bu yeni yatırımla birlikte Turkcell'in Türkiye genelindeki toplam fiber altyapısının uzunluğu 55 bin kilometreye ulaştı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, "Pandemiyle dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bu dönemde hızlı ve kaliteli internete olan ihtiyaç arttı. Tüm Türkiye'yi evlerin kapısına kadar giden gerçek fiber internetle buluşturmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bunun son örneği ise Kahramanmaraş ili oldu" dedi.

'Wİ-Fİ 6' KAPSAMAYI %30 ARTIRDI

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, ev içindeki kapsamayı artırmak için de Türkiye'de ilk kez Wi-Fi 6 teknolojisini sunmaya başladı. Wi-Fi 6 ile ev içi kapsaması yüzde 30 oranında artarken, çoklu cihaz ve yoğun kullanımlardan kaynaklanan hız düşüşünün de önüne geçilebiliyor. 'Duvarları yıkan teknoloji' olarak nitendirilen Wi-Fi 6, ev içerisinde aynı kalitede fiber internet kullanımı yapılmasına destek sağlıyor. Ayrıca Turkcell fiber internet müşterileri Wi-Fi 6 hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabiliyor.