Turkcell'den yeni rekor

Yılın ikinci çeyreğinde yeni rekorlara imza atan Turkcell Grubu gelirlerini %23 artırarak 8.5 milyar TL'ye çıkardı. Grup, haziran sonu itibarıyla 1.3 milyon yeni abone kazanarak hedefini aştı.

Turkcell Grubu, yılının ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23.5 artışla 8.5 milyar TL gelir elde etti. Turkcell yılın ilk 6 ayında ise yüzde 20.6'lık büyüme kaydederek 16.3 milyar TL ciroya ulaştı. FAVÖK ise ikinci çeyrekte yüzde 22.7 artışla 3.5 milyar TL oldu. İkinci çeyrekte 617 bin yeni müşteriye ulaşan Turkcell, haziran sonu itibarıyla toplam 1.3 milyon yeni müşteriyle, 'her yıl 1 milyon yeni müşteri' hedefini ilk 6 ayda aşmayı başardı.

HEDEFLERİ REVİZE ETTİ

Turkcell'in Borsa İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, "İlk 6 ayda ortaya koyduğumuz başarılı performans nedeniyle yıl sonu hedefimizi yukarı yönlü revize ettik. 2021 sonu için yüzde 14-16 arası olan gelir büyüme hedefimizi yüzde 18'e, 14 milyar TL olan FAVÖK'ü 14.3 milyar TL'ye revize ettik" dedi. Toplantı sonrası soruları da yanıtlayan Erkan, Paycell, Superonline ve şebeke kulesi işletme şirketleri için stratejik seçenekleri değerlendirdi. Erkan, Paycell'in büyümesine hız katacak bir ortakla işbirliği yapabileceklerini, Superonline'da ise halka arzın gelecek yıldan önce olamayacağını ifade etti.

ALTYAPIYA 50 MİLYAR LİRA YATIRIM

Turkcell'in Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamasının 21. yıldönümü nedeniyle düzenlenen gong töreninde konuşan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu da, Turkcell'in kuruluşundan bugüne altyapıya 50 milyar TL yatırım yaptıklarını söyledi. Aksu, "2020'de Türkiye'nin patent lideri olduk" dedi.

SAÇLARIM FİBERLE AĞARDI

Türkiye'de fiber yatırımlarının henüz istenen seviyede olmadığına dikkat çeken Murat Erkan, şunları kaydetti: "Bu konuyu anlatmaktan saçlarım ağardı. Türkiye'deki tüm hanelere fiber götürmek istiyorsak son 250 metreleri de bakırla değil fiberle donatmalıyız. İster ortak altyapıyla ister bireysel olarak nasıl olursa olsun Türkiye'nin 6 milyon 250 bin metrekare daha yeni fiber yatırımına ihtiyacı var."