Turkcell'den 565 patent başvurusu

Turkcell Teknoloji şirketi, geçtiğimiz yıl toplam 565 ulusal patent başvurusu yaparak ulusal başvuru sayısında Türkiye'nin patent şampiyonu oldu.

Türkiye'de son yıllarda dijital dönüşüm süreci ve inovasyon alanında verilen teşviklerin de katkısıyla Türk Patent ve Marka Kurumu'na (TÜRKPATENT) yapılan başvurularda artış yaşandı. Avrupa genelinde de en fazla marka başvurusu yapan ülkelerin başında gelen Türkiye'de, 2021 yılında 8.400'ü aşkın patent başvurusu gerçekleştirildi.

ŞAMPİYON OLDUK

Turkcell'in bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki Ar-Ge faaliyetlerini yürüten Turkcell Teknoloji şirketi, geçtiğimiz yıl toplam 565 ulusal patent başvurusu yaparak ulusal başvuru sayısında Türkiye'nin patent şampiyonu oldu. Dünyanın ilk dijital operatörü olarak tüm ürün ve hizmetlerde yoğun Ar-Ge faaliyeti yürüttüklerini vurgulayan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, konuya ilişkin şunları söyledi:

1200'Ü AŞKIN BULUŞ

"Önceki yıldaki patent şampiyonluğumuzu geçen yıla taşıyarak toplam 565 patent başvurusunda bulunduk ve ülkemizde insanların hayatına değer katan yenilikçi teknolojilerin üretiminde öncü rolümüzü devam ettirdik. Salgın nedeniyle faaliyetlerin uzaktan yönetildiği geçtiğimiz yılda, Turkcell çalışanları ve ekosistemle gerçekleştirdiğimiz patent eğitimleri ve 100'ün üzerinde ürün/servis odaklı Patent Hackathon etkinlikleri sonucunda 1200'ün üzerinde buluş ürettik ve bunlar önceki yılın da üzerinde bir patent başvurusuna dönüştü."