Turkcell'de tüm akıllı cihazlar tek numarada

Turkcell, müşterilerini yeni bir servisle daha tanıştırdı.

Dünya standartlarındaki birçok inovatif teknolojiyi Türkiye'de hayata geçiren Turkcell, müşterilerini yeni bir servisle daha tanıştırdı. Türkiye'de ilk kez Turkcell'in tamamlayıp uygulamaya sunduğu Tek Numara (One Number) ve Çoklu Cihaz (Multi Device) teknolojileri, cep telefonu dışındaki mobil cihazlar arasında entegrasyon imkanı sağlıyor.

GÜNLÜK HAYATA KOLAYLIK

Turkcell müşterileri tarafından kullanılmaya başlanan bu teknolojiyle Tek Numara ve Çoklu Cihaz servisleri gündelik hayatı daha da kolaylaştırıyor. Böylece artık tek bir GSM hattıyla akıllı saatlerden tablete, masaüstü bilgisayarlardan araç ekranına kadar birçok kişisel cihazda entegrasyon kolaylığı sağlanabiliyor. Mevcut IMS (IP Multimedia Subsystem-IP Çokluortam Altsistemi) ekipmanlarının yanı sıra temel şebekeye eklenen SES (Secure Entitlement Server-Güvenli Yetkilendirme Sunucusu) ekipmanıyla e-SIM teknolojisini destekleyen giyilebilir akıllı cihazlar, otomobiller, tabletler, laptop ve masaüstü bilgisayarlar, artık Turkcell ses ve data hizmetlerini tek bir numaradan alabilecek. Böylece Turkcell, dünyadaki sayılı operatörler arasında yerini güçlendirdi.

TELEFONDAN BAĞIMSIZ İLETİŞİM

Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, şunları söyledi: "Tek Numara ve Çoklu Cihaz servisleriyle müşterilerimize telefonlarından bağımsız bir iletişim altyapısı sunmayı hedefledik. Müşterilerimiz artık sahip oldukları tek numarayla telefonlarını evde bırakıp diğer akıllı cihazlarla ses ve data iletişimlerini yapmaya devam edebilecek."