Turkcell, rüzgarla İzmir'de 22.500 konutu aydınlatacak

Turkcell, İzmir Karadağ Rüzgar Enerjisi Santrali'ni (RES) bünyesinde bulunduran Boyut Grup Enerji'yi satın almak için hisse devir sözleşmesi imzaladı.

İşletme değerinin 29.6 milyon dolar olarak belirlendiği Boyut Grup Enerji'nin satın alımında, şirketin net borçları sonrasında 11.5 milyon dolar tutarında nakit çıkışı gerçekleştirecek.

ÜRETİM KAPASİTESİ ARTIYOR

Toplam kurulu gücü 18 MW olan İzmir Karadağ RES'in yılda yaklaşık 67.5 GWh'lik bir üretim gerçekleştirme kapasitesine sahip ve bu sayede 22 bin 500 konutun yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan "Çevre dostu kaynaklardan elektrik tedarik eden bir şirket haline gelmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda 2020'de öz tüketim modeli ile ürettiğimiz elektrik, bin 230 hanenin 1 yıllık tüketimine karşılık gelecek büyüklüğe ulaşmıştı. KKTC'de grubumuzun ilk güneş enerjisi santrali ile yılda 1.2 milyon kWh, Ankara veri merkezimizde kurulu güneş enerjisi gücümüzle yılda 300 bin kWh elektrik üretiyoruz. Buna Çorlu, Diyarbakır ve Adana'da yer alan binalarımızdaki güneş enerjisi yatırımlarını da eklediğimizde 730 bin kWh kapasiteye ulaştık" dedi.

ENERJİYE YATIRIM SÜRECEK

Murat Erkan "Turkcell Enerji, Enerjicell markasıyla tüm Türkiye'de bireysel ve kurumsal serbest tüketici kapsamındaki elektrik tüketicilerine hizmet veriyor. Önümüzdeki dönemlerde Turkcell Enerji Çözümleri'nin yenilenebilir enerji yatırımlarını devam edecek" dedi.