Turkcell elektronik atıklarla eğitime kaynak sağlayacak

Turkcell ülke genelinde mağazalarına ‘tekno atık’ kutuları yerleştiriyor. Kutulara atılacak kullanılmayan elektronik cihazlardan elde edilecek gelir TEGV ile eğitime bağışlanacak. 

Turkcell, Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) işbirliğiyle Türkiye genelinde ‘Eğitime Dönüştür’ projesini başlattı. Buna göre, kullanılmayan, atık haline gelmiş elektronik cihazlar Turkcell mağazalarında bulunan ‘tekno atık’ kutularına bırakılacak, elde edilecek gelir ise, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışlanacak. 

MURAT ERKAN’DAN ÇAĞRI

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Tüm Türkiye’yi artık kullanmadıkları cep telefonu ve tablet gibi cihazlarını mağazalarımızdaki tekno atık kutularına atarak hem çevrenin korunmasına hem de çocuklarımızın eğitimine destek vermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. 

5 BİN ÇOCUĞA DESTEK VERİLECEK

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kübra Erman Karaca da bağışlanan her atığın eğitime önemli katkı sağlayacağını belirterek, “Herkesi Turkcell mağazalarına atıklarını getirmeye ve evlerinin atık kahramanı olmaya davet ediyoruz” dedi. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Genel Müdürü Sait Tosyalı ise “TÜBİSAD’la yaptığımız projede elektronik atıkları ekonomiye kazandırırken, 5000 çocuğu da nitelikli eğitimle buluşturma fırsatı edindik” değerlendirmesini yaptı.