Turkcell 2016 yatırımlarını 3.5 milyara yükseltiyor

'Demokrasiye olan güven'e vurgu yapan Turkcell, rekor bir yatırım kararı aldı. Şirket, bu yıl 700 milyon liralık ek yatırım yapacak. Böylece bu yılın sonuna kadar yapılacak toplam yatırım tutarı 3.5 milyar liraya ulaşacak.

Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz"' diyen Turkcell, yatırım bütçesini 700 milyon lira artırma kararı aldı. Şirket böylece 2016 yılının tamamında Türkiye'ye 3.5 milyar liralık yatırım yapmış olacak. 2016 yılı ikinci çeyrek mali sonuçlarını açıklayan Turkcell, yatırım planını yüzde 20’den yüzde 25’e revize etti. 

KÂRI 979 MİLYON TL 

İlk yarıda Turkcell Türkiye ve Turkcell Grubu, hem gelir hem de FAVÖK’te birinci yarıyıl bazında tüm zamanların en yüksek sonuçlarına ulaştı. Turkcell  Grubu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8.6 artışla 3 milyar 358 milyon gelir elde etti. Yılın ilk yarısında, grup gelirlerinin yüzde 90’ını oluşturan Turkcell Türkiye’de yüzde 8,9 büyüme kaydedildi. Yılın ilk 6 ayında ise Turkcell Grubu yüzde 8.4 büyümeyle 6 milyar 584 milyon lira ciroya, yüzde 5.7 artışla 2 milyar 31 milyon TL faiz ve vergi öncesi kâra ulaştı. Turkcell’in ilk altı aydaki grup net kârı ise yüzde 14.7 arttı. 

BİZE CESARET VERİYOR 

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 2016 yılı için yüzde 8-10 olan gelir büyümesi ve yüzde 31 -33 aralığında olan FAVÖK marjı beklentilerini koruduklarını söyledi. Türkiye’yi ve sektörü önümüzdeki dönemde daha aydınlık günlerin beklediğine yürekten inandıklarını ve piyasaların güçlü duracağını düşündüklerini ifade eden Terzioğlu şöyle devam etti: "Bir grup teröristin Silahlı Kuvvetlerin belirli unsurlarıyla işbirliği içerisinde yaptığı saldırılardan Türkiye’nin bu kadar hızlı bir şekilde kurtulması Türkiye’nin istikrarı açısından bize cesaret veriyor."

Hedefleri için tarihi adım

Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında tarihi bir adım atılmasına öncülük ettiklerini söyleyen Terzioğlu, “Ortak bir altyapı şirketi kurmak üzere somut adımlar attık. Bu yatırımlarla teknolojide tüketen değil üreten ülke olma yolunda üzerimize düşeni yerine getirerek ülkemize olan inancımızın tam olduğunu bir kez daha ortaya koyuyoruz” dedi. 

BiP'in %41'i 'dışarıdan'

Tıurkcell’den yapılan açıklamaya göre faturalı müşteri sayısı geçen yıla göre 956 bin arttı. BiP, Turkcell TV+, Akıllı Depo, Goller Cepte, fizy, Hesabım, Dergilik ve Turkcell Akademi uygulamalarını indiren müşteri sayısı 12,5 milyondan 31,0 milyona yükselirken, BiP’in kullanıcılarının  yüzde 41’ini diğer operatör müşterilerinin oluşturduğunu açıklandı. 

Kesintisiz iletişimin önemi

Son günlerde ülkemizde yaşananların bir kez daha kesintisiz iletişimin ne denli önemli olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Terzioğlu, “İletişim altyapımızı ayakta tutarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık” dedi. 

1.2 milyar lira kredi

Mart ayında faaliyetlerine başlayan Turkcell Finansman, yaklaşık 1 milyon müşteriye toplam 1.2 milyar TL tutarında kredi sağladı. Akıllı telefon sayısındaki artışın da etkisiyle data gelirleri yüzde 36.2 ve servis gelirleri yüzde 56.1 büyüdü.