Türkali'de test rekoru

650 bin mekreküpe yükseldi. Bakan Dönmez: Hedefe adım adım ilerliyoruz. Enerji Bakanı Dönmez, Türkali-2 kuyusundaki rezervuar akış testinde günlük 650 bin metreküpe ulaşıldığını duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyüal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Türkali-2 kuyusu ile ilgili gelişmeleri paylaştı. Bakan Dönmez, "Türkali-2 kuyusu Rezervuar-1 testi günlük 650 bin metreküp yükselen akışla devam ediyor. Karadeniz gazında 2023 hedefimiz açık ve net. Adım adım ilerliyoruz" dedi. Bakan Dönmez, açıklamasında Temmuz ayında Türkali-2 kuyusu Rezervuar-2 & Rezervuar-3 testinin de başarıyla tamamlandığını hatırlattı

2023'TE BAĞLANACAK

Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği doğal gazda toplam rezerv 540 milyar metreküp olarak açıklandı. Karadeniz'de bulunan doğal gazın 2023'te şebekeye bağlanması bekleniyor. Denizden çekilecek boru hattını ise İtalyan şirket Saipem yapacak.

VİDEO DA PAYLAŞTI

Bakan Fatih Dönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamaya ek olarak, Karadeniz'deki gaz faaliyetlerine yönelik 21 saniyelik bir de video görüntüsü paylaştı. Videoda çalışmaların durmaksızın devam ettiği görülüyor.