Türk unicorn Dream Games artık 2.75 milyar dolar

‘Oyun'cular yatırıma doymuyor! Bu hızla Türkiye'den daha çok unicorn çıkar. Peak Games ve Getir'in ardından 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan Türk unicorn Dream Games, aldığı yeni yatırımla piyasa değerini 2.75 milyar $'a taşıdı. 2020'de kurulan Spyke Games de, 55 milyon dolar yatırım aldı.

Türkiye'de teknoloji tabanlı girişimler olan start-up'lar yatırım çekmeye devam ediyor. Son olarak Peak Games ve Getir'in ardından 1 milyar dolar değerlemeye ulaşan son Türk unicorn şirketi Dream Games, aldığı yeni yatırımla piyasa değerini 2.75 milyar dolara taşıdı. Henüz 2020'de kurulan Spyke Games ise, 55 milyon dolar yatırım alarak, unicorn olma yolunda ilk adımını attı.

2019 YILINDA KURULDU

Türkiye'nin ilk milyar doları aşan girişimi olan Peak Games'ten ayrılarak 2019'da Dream Games'i kuran 5 kişilik ekip haziranda aldığı yatırımla Türkiye'nin üçüncü unicornunu çıkarmayı başarmıştı. Aynı ekip üçüncü yatırım turunda bu kez 255 milyon dolarlık yatırım alarak, bugüne kadarki toplam yatırımını 468 milyon dolara taşıdı. Böylece Dream Games, sadece altı ayda değerini yaklaşık üç katına çıkararak 2.75 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı. Şirketin son bir yılda gerçekleştirdiği üçüncü yatırım turu olan Seri C turuna Index Ventures liderlik etti. Tura Makers Fund, BlackRock, IVP, Kora ve Balderton Capital gibi önemli fonlar da katıldı.

BÜYÜK BAŞARI YAKALADI

Oyun geliştirmeye olan yaklaşımlarının, animasyon devi Pixar'ın film yapımcılığına olan yaklaşımına çok benzediğini belirten Dream Games CEO'su Soner Aydemir, "Mühendislikle sanatı buluşturarak, oyunumuzda yer alan binlerce detayın mükemmel bir uyum içinde olmasını sağlıyoruz. Böylelikle dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından beğenilen, kaliteli bir oyun deneyimi sunuyoruz" diye konuştu. Firmanın üçüncü yatırım turuna liderlik eden Index Ventures'ın ortağı Stephane Kurgan ise Dream Games'in ilk oyunu olan Royal Match'in yakaladığı başarıyla tüm beklentilerini aştığını ifade etti. Kurgan, "Royal Match sekiz ayda 2021'in en çok oynanan mobil oyunlarından biri oldu" dedi.

4 ŞİRKET MİLYAR DOLAR LİGİNDE

Türkiye'nin ilk unicorn şirketi 2020'de 1.8 milyar dolar değerlemeyi aşan Peak Games oldu. İkinci unicorn Getir, üçüncü ise Dream Games... Trendyol ise 16.5 milyar dolarlık değerlemeyle Türkiye'nin ilk 'decacorn'u olmayı başardı.

'ROYAL MATCH' DÜNYADA İLK 10'DA

Dream Games'in ilk oyunu olan Royal Match, dünya genelinde her ülkeden ve her yaş grubundan milyonlarca kişiye ulaştı. 2021'de dünyanın en fazla hasılat yapan mobil oyunlarından biri olan Royal Match, ABD, İngiltere ve diğer büyük pazarlarda en büyük 10 mobil oyundan biri olmayı başardı. Dream Games, bu yıl yeni bir oyunun geliştirilmesine başlamayı planlıyor. İstanbul'daki ofislerinde 80 kişilik bir ekibi olan şirket, bu yıl 120 kişiyi daha işe alacak.

2020'de kurulan Spyke Games'in kullanımda sadece bir oyunu bulunuyor.

EKİMDE İLK OYUNU ÇIKARDI, 55 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI

Rina Onur Şirinoglu, Remi Onur, Mithat Madra, Fuat Coşkun ve Barkın Başaran tarafından kurulan Spyke Games de, Griffin Gaming Partners'tan 55 milyon dolar yatırım aldı. Spyke Games, ilk oyunu 'Royal Riches'ı Ekim 2021'de çıkarmıştı. Bu yatırım, Türkiye'deki en büyük tohum yatırım oldu.