Türk turizmine övgü

Ukraynalı Bakan Tkachenko, 'Güvenli Turizm Sertifikası' uygulamasını yerinde gördü. Türk turizmini öven Tkachenko “Türkiye'nin tecrübesini öğrenip, ülkemizde uygulamak istiyoruz” dedi.

Türkiye'nin en fazla turist çektiği ülkelerden olan Ukrayna'nın Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Oleksandr Tkachenko, bir toplantı için geldiği Antalya'da Güvenli Turizm Sertifika Programı çalışmalarını yakından inceledi. Toplantıyla Türkiye'deki turizm alanında alınan tedbirleri yerinde görme imkanına kavuştuğuna değinen Tkachenko, Türk turizmini överek "Güvenli Turizm Sertifika Programı, gerçekten çok ilginç bir girişim, bu konudaki Türkiye'nin tecrübesini değerlendirip, öğrenip, ülkemizde uygulamak istiyoruz" dedi.

AŞILAMA ÖRNEK

Tkachenko, Türkiye'nin Kovid-19'a karşı yürüttüğü aşılama çalışmalarının da turizm açısından önemli olduğuna işaret etti. Özellikle turizm sektörü çalışanlarının aşılanmasının örnek alınacak bir uygulama olduğunu vurgulayan Tkachenko "Turizm alanında çalışan personelin aşılanmasıyla ilgili biz de Ukrayna'da benzer bir işlem yapmak isteriz. Aşılama çalışmasıyla turistler gerçekten burada tatil yapılabilecek yerlerin olduğunu ve güvenli tatil yapabileceklerini anlayacak. Sektörde çalışan personelin aşılanması sayesinde kesinlikle Ukrayna'dan Türkiye'ye gelecek turist sayısı artacaktır" ifadelerini kullandı.

UKRAYNA BASINI MAYISTA TÜRKİYE'DE

Ukraynalı turistlerin Türkiye'ye gelmesi yönünde çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Tkachenko, "Kampanyanın en parlak örneği benim. Aynı zamanda mayısın ortasında Ukrayna basınından bir grup, buraya gelecek, buraları gezecek, güvenli turizmin ne anlama geldiğini, neler yapıldığını görecek ve Ukraynalılara anlatacak. Ukrayna medyasında Türkiye'deki tatille ilgili tanıtımlar yapılacak" diye konuştu.

UKRAYNA'DAN İLK TURİST KAFİLESİ GELDİ

Ukrayna'dan 350 kişilik ilk turist kafilesi geldi. Muğla'nın Dalaman ilçesine gelen kafile, havalimanında lokum ve çiçeklerle karşılandı. YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz, bölgeye mayıs sonuna kadar 20 bin Ukraynalı turist beklendiğini söyledi. Ayaz "Geçen yıl tatil planlarını erteleyenleri bekliyoruz" diye konuştu.