Türk Telekom hedeflerini revize etti! Yatırım çıtasını 8.5 milyara çıkardı

Yılın ilk 6 ayında güçlü performans sergileyen Türk Telekom, kârını 2.6 milyar TL'ye, abone sayısını da 50.7 milyona ulaştırdı. Şirket bu yılki yatırım planı hedefini de 8.5 milyara çıkardı.

Türk Telekom, bu yılın ilk 6 ayında gösterdiği performans üzerine hedeflerini yeniden revize etti. Düzenlediği basın toplantısıyla 6 aylık verileri açıklayan Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, şirketin gösterdiği performans nedeniyle 2021 öngörülerini bir kez daha yukarı yönlü revize ettiklerini belirterek, "2021 yılı operasyonel gelir büyümesi beklentimizi yaklaşık yüzde 16'dan yüzde 17'ye, yatırım harcamalarımızı 8 milyar TL'den 8.5 milyar TL'ye yükseltiyoruz" dedi.

2.7 MİLYAR NET KÂR

Önal, özelleştirmeden bu yana 17.9 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını da söyledi. Önal'ın verdiği bilgiye göre yılın ilk 6 ayında 15.8 milyar TL gelir elde eden Türk Telekom'un, net kârı 2.7 milyar TL'ye, toplam abone sayısı da 50.7 milyona ulaştı. Türkiye'de 5G teknolojisine geçişe öncülük etme hedeflerinin devam ettiğini belirten Önal, "2. çeyrek itibarıyla 81 ildeki fiber ağımız 345 bin kilometreye erişti" dedi.

YENİ E-CÜZDAN POKUS

Fintek alanındaki faaliyetlerini de değerlendiren Önal, grup şirketi TT Ödeme tarafından geliştirilerek hizmete sunulan yeni e-cüzdan uygulaması ve ön ödemeli kartı Pokus hakkında bilgi verdi. Önal, "Pokus ile kullanıcılar finans işlemlerini tek bir noktadan yönetebiliyor, birden fazla işlemi saniyeler içinde yapabiliyor" diye konuştu.

1 EKİM'DE HİBRİT ÇALIŞMAYA GEÇİYORUZ

Ümit Önal, bir soru üzerine "1 Ekim'de hibrit çalışma sistemine geçiyoruz. Kimi zaman uzaktan, kimi zaman da ofisten çalışacağız" dedi. Önal, aşı olmayanların işyerine alınmaması gibi bir kararlarının olmadığını da belirterek, kamuyu takip ettiklerini anlattı. Önal, yangında Türk Telekom bünyesindeki 11 ayrı bölgeden gönderilen arama kurtarma ekibinin destek verdiğini de anlattı.