Türk teknoloji girişimleri yatırımcının radarında

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'de değer üreten bütün teknoloji girişimcilerinin yatırımcılar tarafından ilgiyle takip edildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'de değer üreten bütün teknoloji girişimcilerinin yatırımcılar tarafından ilgiyle takip edildiğini söyledi. Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa'nın en önemli teknoloji ve startup etkinliklerinden Slush'da soruları yanıtlayan Dağlıoğlu, Türkiye'de 6 unicorn olduğunu ve gelecek yıllarda bu sayıyı hızla çift hanelere taşıyacaklarını söyledi. Dünyada da artık teknoloji girişimciliği, uluslararası doğrudan yatırımların sürükleyici faktörlerinden birisi haline geldiğine dikkat çeken Dağlıoğlu, "Özellikle yapay zeka ve yapay zeka destekli uygulamalar dikkat çekiyor. Bir diğer alan finansal teknolojiler. Yakın zamanda regülatörümüz bu alanda mevzuat düzenlemeleri yaptı. Bu bağlamda önümüzdeki yıllarda fintech alanında da çok böyle hızlı büyüyen şirketler göreceğimizi düşünüyoruz" dedi.

RUSLAR GELİYOR

Dağlıoğlu, Ukrayna-Rusya savaşından sonra o ülkelerden gelen bazı şirketlerin Türkiye'ye konumlanmasına da değinerek, şunları anlattı: "Bu iki ülke menşeli şirketlerin de yurt dışındaki artık ben faaliyetlerimi nerede yürütürüm dediği zaman ofislerini Türkiye'ye kurduklarını gördük. İlk başta çok hızlıca taşıyabilecekleri, yönetim ofisleri, AR-GE ofisleri, teknoloji ofisleri, satış-pazarlama gibi ofisleri taşımış oldular. Sonrasında da taşıması zaman alacak olan üretim faaliyetleri gibi etkinlikleri de taşımaya başladılar."