Türk şirketine dev yatırım

İki devden Türk şirkete yatırım. Türkiye'ye fintech alanında yapılan en büyük uluslararası yatırımlardan biri geldi. Goldman Sachs ve EBRD, potansiyeline inandıkları Türk şirketi DgPays'e yatırım yapma kararı aldı.

Goldman Sachs ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türk finansal teknoloji şirketi DgPays'e yatırım yapmak üzere anlaşmaya vardı. DgPays'ten yapılan açıklamaya göre, yatırım turunun gerekli mercilerden onayların alınmasının ardından tamamlanması bekleniyor.

EN BÜYÜK İŞLEMLERDEN

Goldman Sachs Varlık Yönetimi Birimi ve EBRD tarafından yapılacak yatırım, Türkiye'de bugüne kadar fintech alanında yapılan en önemli uluslararası yatırımlardan biri olma özelliğini taşıyor. DgPays Kurucusu ve CEO'su Serkan Ömerbeyoğlu, şirketin Goldman Sachs ve EBRD yatırımıyla daha da güçleneceğini vurguladı. Ömerbeyoğlu, şunları söyledi: "Dünyanın en önemli finans kuruluşlarının ilgi odağı olmaktan mutluyuz. Bu ortaklığın, stratejimizin bir parçası olan mevcut ürün ve hizmetlerimizi global trendlere paralel olarak uluslararası ölçeğe taşımak ve açık bankacılık gibi alanlarda geliştirdiğimiz yeni ve yüksek teknoloji ürünleri yerel ve küresel seviyede yaymak için de kaldıraç etkisi yapacağını düşünüyoruz. Ülkemize doğrudan yabancı yatırım getirmekten de memnuniyet duyuyoruz."

55 MİLYON KARTTA VAR

2017'de kurulan DgPays, başta bankalar, e-para şirketleri, mobil ağ operatörleri, sigorta ve lojistik şirketleri olmak üzere 24 kurum, 55 milyon debit/ön ödemeli kart, 23 bin ATM ile 300 bine yakın işyerinde kullanılan Android POS ve Soft POS'tan oluşan bir çözüm ve hizmet ekosistemine sahip.

TÜRKİYE'NİN FİNTECH ALANINDA BÜYÜYECEĞİNE İNANIYORUZ

Goldman Sachs Varlık Yönetimi Birimi yöneticilerinden Max Klimov ise, teknoloji adaptasyonu, yüksek genç nüfusu, finans ve teknoloji alanlarındaki kaliteli insan kaynağıyla Türkiye'nin fintech alanında büyüyeceğine inandıkları bir pazar olduğunu bildirdi. EBRD Risk Sermayesi Yatırım Prograwmı yöneticilerinden Maria Barsuk da, DgPays'in bu kadar kısa süre içerisinde büyük ölçekli bir ödeme sistemi şirketi haline gelmesinden çok etkilendiklerini vurguladı. Barsuk, "Yatırım yaptığımız ülkelerdeki dijital dönüşümü destekliyoruz" ifadelerini kullandı.