Ekonomide Türk lirasına dönüş hızlandı... Kur Korumalı Mevduatta 1,3 trilyon liraya ulaşıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaklaşık dokuz ay önce hayata geçirilen kur Korumalı Mevduat sisteminde bugün 1,3 trilyon liralık hacme ulaşıldığını açıkladı. Türk lirasına tercih eden yatırımcı sayısının 2 milyonu geçtiğini ifade eden Bakan Nebati, Türk lirasına güvenildikçe her türlü krizden korunmayı başaracaklarını da vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kur Korumalı Mevduat ve Katılım Hesaplarında gerçek ve tüzel yatırımcı sayısının 2 milyon 138 bin 489'a ulaştığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından Kur Korumalı Mevduat Sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati, art arda paylaşım yaparak, Türk lirasına yapılan yatırımların arttığını söyledi.

Bakan Nebati, "Ekonominin çarkları Türk Lirası enstrümanlarla dönüyor. Yaklaşık 9 ay önce vatandaşlarımızın tasarruflarını korumak amacıyla hayata geçirdiğimiz Kur Korumalı Mevduat uygulaması, bugün 1,3 trilyon liralık hacmi geçmiş durumdadır." ifadelerini kullandı.

Nureddin Nebati, "Türk Lirası cinsinden varlıkların artması ve tasarrufların vadelerinin uzaması, finansal sistem dahilinde hem yatırımlar hem de krediler açısından büyük öneme sahip." dedi.

Bakan Nebati, bankacılık sisteminin büyüdüğünü ekleyerek, "Böylece, tasarruf sahibi kazanırken bankacılık sistemimiz önünü görebiliyor ve yatırımcılarımız da likidite ihtiyaçlarını bu sayede kolaylıkla gideriyor." dedi.

Enflasyonun ve dolarizasyonun azalacağını ifade eden Bakan Nebati, "Kredilerin yatırıma, ihracata ve istihdama yönlendirilerek üretken firma ve alanlarla buluşmasını sağlayacak, enflasyondaki ataleti kıracak, dolarizasyonu azaltacak selektif kredi politikalarının temelinde Türk Lirası tercihimiz var." ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati, Türk lirasına öncelik verildiğinin altını çizerek, "Biz, tercihimizi Türk Lirasını önceleyen reformist bir anlayıştan yana kullandık. Sistemin çarkları Türk Lirası ile besleniyor. Bu bizim paramız, bizim tasarrufumuz ve bizim yatırımımız." dedi.

Bakan Nebati, Türk lirası yatırımcılarının 2 milyonu geçtiğini söyleyerek, "Bugün gelinen noktada, Kur Korumalı Mevduat ve Katılım Hesaplarında gerçek ve tüzel yatırımcı sayısı toplamda 2 milyon 138 bin 489'a ulaştı. Biz Türk Liramıza güvendikçe, ülkemizi her türlü şoktan, her türlü gerilim ve krizden korumayı başarırız." ifadeleriyle paylaşımını noktaladı.