Türk Kızılay iyilik için Ar-Ge merkezini açtı

Afet ve acil durumlarda beslenme ihtiyacını karşılamak amacıyla hizmet standartlarını sürekli geliştiren Türk Kızılay, bu görevini daha etkin bir şekilde yerine getirmek amacıyla Prof. Dr. Besim Ömer Akalın Ar-Ge Merkezi'ni hizmete açtı.

Kızılay İçecek bünyesinde satışa sunulacak inovatif ürünler geliştirmek için çalışacak ve maden suyu ihracatında da Kızılay’ı çok daha iddialı bir konuma taşıyacak Ar-Ge merkezi, Afyonkarahisar’da açıldı.

AFET İHTİYAÇLARINI ÜRETECEK

Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Ar-Ge merkezinde afetlerde ihtiyaç duyulan yiyecek ve içeceklerle bunların üretilmesinde rol oynayacak ekipmanların geliştirilmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi. Böylece insani yardım faaliyetlerinde ve afetlerde çok daha profesyonel ürün ve gıdalarla insanlara ulaşacaklarını anlatan Kınık, 3 laboratuvarın bulunduğu merkezde 20 Ar-Ge uzmanının çalıştığını bildirdi. Kınık, “Afetlerde özellikle ihtiyaç duyulan sürdürülebilir su temini ve uzun ömürlü gıda ve besin temini konusunda çalışmalara başladık ve bu konuda 4 patentimizi aldık” dedi.

30 ÜLKEYE İHRACAT

Kızılay İçecek Genel Müdürü Metin Kul da, maden suyu fabrikalarının yıl sonu itibarıyla sahip olacakları yıllık 2 milyar şişe üretim kapasitesiyle dünyanın sayılı üretim sahaları arasında yer aldığını kaydetti. Kul, “Yurtdışında tanınmayı milli görev edindik. 30 ülkeye olan ihracatımızı önümüzdeki yıllarda iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Yabancı pazarlarda yatırımlarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.