Türk ekonomisi 3-5 kuruluşun raporlarıyla hizaya geçmez! 

Başbakan Yıldırım'dan Moody's'e sert yanıt: ''İki gün önce 'Türk ekonomisi 15 Temmuz'un şokundan çıktı' diyordu. İki günde ne değişti? Türk ekonomisi 3-5 kuruluşun raporlarına göre hizaya geçecek bir ekonomi değildir.''  

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Ümraniye'de gerçekleştirilen Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Danışma ve Dayanışma Toplantısı'nın ardından soruları yanıtladı. Moody's'in Türkiye'yle ilgili not kararıyla ilgili de konuşan Başbakan Yıldırım, "Bizim değerlendirmemizin ne olduğunu görmek için 16 Temmuz'a gitmek lazım. Büyük bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalıyor Türkiye ve ekonomik göstergelerde kayda değer bir değişim olmuyor. İşler tıkır tıkır yürüyor. Türkiye'nin ekonomisi sağlam temeller üzerine kuruludur. Mali disiplin asla göz ardı edilmiyor. Notumuzu düşüren değerlendirme kuruluşu iki gün önce 'Türk ekonomisi 15 Temmuz'un şokundan kolayca çıktı' diyordu. İki günde ne değişti? Burayı anlayamadık. Sormak gerekir."

ALGI OLUŞTURMAK İSTİYORLAR 

Yıldırım, şöyle devam etti: "Türk ekonomisi 3-5 tane değerlendirme kuruluşunun raporlarına göre hizaya geçecek bir ekonomi değildir. Burada birtakım yönlendirmelerin Türk ekonomisi hakkında algı oluşturma gayretlerinin olduğunu açıkça görüyoruz. Türk ekonomisi dayanıklılığını 15 Temmuz'da bir kez daha dünyaya göstermiştir."