Türk-Alman İş Konseyi yatırımları hızlandıracak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde düzenlenen Türk - Alman İş Birliği Resepsiyonu, iki ülkeden iş insanının katılımlarıyla İstanbul'da gerçekleşti. Zirvede karşılıklı yatırımların artırılması konuşuldu.

Türkiye – Almanya diplomatik ilişkilerinin 100. yıldönümünde Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinin ardından DEİK, Türkiye – Almanya arasında stratejik işbirliğini hayata geçirdi. Almanya Federal Cumhuriyeti 10. Cumhurbaşkanı Christian Wulff, DEİK Başkanı Nail Olpak ve DEİK / Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'ın katılımıyla gerçekleştirilen resepsiyonda, Alman - Türk İş Konseyi'nin temelleri atılarak Mutabakat Zaptı (MoU) imzalanırken, Alman – Türk İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Christian Wulff oldu.

ÖNÜMÜZÜ AÇACAK

Almanya Federal Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un, Resepsiyon kapsamında DEİK/Türkiye-Almanya İş Konseyi Karşı Kanat Başkanı olmayı kabul etmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Nail Olpak, "Türkiye, Avrupa ve Asya arasındaki köprü olarak stratejik konumu ve AB ile Gümrük Birliği üyeliği ve güvenilir bir ortak. Alman - Türk İş Konseyi, üçüncü ülkelerde iş birliği fırsatları, yatırım projelerinde ortaklıklar, KOBİ'ler arasındaki iş birliği fırsatlarının artması ve pek çok alanda iki ülkenin ekonomik işbirliğinin gelişmesinin önünü açacaktır" dedi. Almanya'nın, Türkiye'ye en fazla yatırım yapan 4 ülke arasında yer aldığına dikkat çeken DEİK/ Türkiye – Almanya İş Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ da "Doğrudan yabancı yatırım konusunda Almanya, Türkiye'ye en çok yatırım yapan ilk 4 ülke arasında yer alıyor. Bu rakamlar, işbirliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalardan sonra hedeflerimizin de ötesine geçecek potansiyele sahip" şeklinde konuştu.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

Almanya Federal Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ise resepsiyonda yaptığı konuşmada, "Türk-Alman ilişkilerinin hem geleneksel hem de yenilikçi bir anlayışla ele alındığı bu forumdaki işbirliği, ülkelerimiz arasındaki ekonomi ve ticaretin geliştirilmesi için büyük bir fırsat. Yeni kurulan Alman - Türk İş Konseyi olarak Ar-Ge, Dönüşüm, ikili yatırımlar vb. alanlardaki faaliyetlerimize odaklanmak ve bunları yoğunlaştırmak istiyoruz. Türkiye ve Almanya arasında yeni yatırımları yoğunlaştırmak, gerçekleştirmek ve iyi bir işbirliğiyle iki ülke arası ticaretin büyümesini sağlamak için çalışacağız" diye konuştu.