Turizmin aktörleri İstanbul'da buluşacak

Dünya turizminin başkentleri arasında yer alan İstanbul, yeni bir fuara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Akşam

Dünya turizminin başkentleri arasında yer alan İstanbul, yeni bir fuara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dream Project organizasyonunda, 4-5 Ekim 2023 tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezi'nde bu yıl ilk kez kapılarını açacak olan İstanbul Turizm Fuarı, otellerden seyahat acentelerine, havayolu şirketlerinden teknoloji firmalarına kadar sektörün tüm bileşenlerini buluşturacak. Yeni sezon açılış öncesi düzenlenecek olan fuar, otel ve acentelere erken rezervasyon kampanyalarının duyurusu için fırsat sunarken, otel-acente kontratları için de buluşma imkânı sağlayacak.

HEDEF: 15 BİN ZİYARETÇİ

5 bin 356 metrekare alanda, 220 katılımcı firma ve 15 binin üzerinde turizm profesyonelini buluşturması planlanan fuar, dünyadan ve Türkiye'den sadece turizm sektöründe faaliyet gösteren profesyonelleri ağırlayacak. online randevu sisteminde planlanacak randevular ve B2B görüşmelerle özel işbirliklerine de imza atılacağı fuarda büyük bir ticari hacim yaratılması öngörülüyor.

GLOBAL KONUMLANMA

Dream Project Yönetim Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi (CEO) Volkan Ataman, İstanbul'un dünya turizminin başkenti olduğunu söyledi. Ataman, "Fuarımız 'İstanbul' ismini alsa da Türkiye'yi global ölçekte turizm alanında konumlandıracak ve kapsayacak bir fuar olma özelliğini taşıyacak" diye konuştu.

TRENDLERİ BELİRLEYECEK

İstanbul Turizm Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek Turizm Zirvesi'ne de ulusal ve uluslararası konuşmacılar katılacak. Turizm sektöründeki yeni trendlerin de belirleneceği zirvede, 2023 yılı sezonu değerlendirilirken, 2024 yılı beklentileri masaya yatırılacak. Fuar kapsamında gerçekleştirecek seminer programları ile de yeni trendler ve vizyonlar sektör profesyonellerine yeni ufuklar açacak.