Turizmi ayağa kaldıracak hamle

Turizm sektörü, Kovid-19'un neden olduğu küresel düzeydeki kısıtlamalar nedeniyle en çok etkilenen sektörlerden biri oldu.

Sektörün yaşadığı sıkıntıları aşmak amacıyla Halkbank ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) arasında bir protokol imzalandı. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya tarafından imzalanan protokol uyarınca, TÜRSAB üyesi seyahat acentalarının finansman ihtiyaçları uygun şartlarla karşılanacak. 'TÜRSAB Üyesi Seyahat Acentalarına Destek Paketi'yle ihtiyacı olan işletmelere 100 bin TL'ye kadar finansman desteği sağlanacak.

BİZE ELİNİ UZATTI

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Turizmin geleceğine yönelik pozitif ve umut yüklü bir bakış açımız var. Kovid-19 aşı çalışmalarına ilişkin başarılı sonuçların ortaya çıkması, seyahate yönelik Türkiye dahil tüm ülkelerde oluşan yoğun istek, 2021 yazını turizm açısından hareketli geçireceğimize işaret ediyor" dedi. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ise, "Halkbank bize elini uzattı" ifadelerini kullandı.

HALKBANK'IN SUNDUĞU PAKETTE NELER VAR?

* 6 ay anapara ödemesiz dönemli 36 aya kadar vadelendirilebilecek 95 bin TL'ye kadar nakit işletme kredisi.

* Asgari 5 bin TL limitli Paraf KOBİ kredi kartı. Kart limiti 100 bin TL'ye kadar çıkarılabilecek.

* 20 bin TL'ye kadar limitli ticari kredili mevduat hesabı (Dost Hesap).

* Azami 95 bin TL limitli ve azami 1 yıl vadeli TL teminat mektubu imkanı.

* Paketten yararlanan acentalara, Halkbank dijital kanallarından ücretsiz EFT/Havale imkanı.