Turizme vize dopingi

Kuşadası otellerinde geçen yıla göre % 25 doluluk artışı yaşanıyor. Özellikle Balkan ülkelerinden yoğun ilgi var. Romanya'ya tanınan kimlikle giriş hakkının talebi artırması bekleniyor.

İLHAN ÇULHA

Ege'nin eşsiz sahilleri, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle Aydın'ın Kuşadası ilçesi Türkiye turizminin öncü turistik bölgelerinden biri. Türkiye turizminde bu yıl beklenen 60 milyon hedefinde önemli yere sahip Kuşadası'ndaki oteller bayram öncesi şimdiden doldu. Balkanlar'dan yoğun bir talep olduğunu belirten Unique Life>

ROMANYA'DAN TURİST AKINI

Yurdakan, "Bu sezon pandemiden önceyi hedef alıyoruz. Turist sayısının 2019 yılını geçeceğini düşünüyoruz. Ramazan Bayramı'nda tam kapasite doluyduk. Bu bayramı da yine aynı doluluk oranıyla geçireceğimizi düşünüyoruz. Balkan pazarlarından biri olan Romanya'da da bir ivme yaşanıyor. Katıldığımız fuarların olumlu etkileri oldu. Hem havayoluyla hem karayoluyla Romanya'dan turist akını bekliyoruz. Türkiye ile Romanya arasında imzalanan anlaşma ile Romen vatandaşlara Türkiye'ye kimlikle giriş hakkı tanınması sayıyı çok daha fazla artıracak" diye konuştu.

İNGİLİZLER İLK SIRADA

İngiltere'den ek seferler konulduğunu, Almanya için de yeni hat seferleri açıldığına dikkat çeken Yurdakan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kuşadası'nda ana pazar İngiltere ve Almanya. Bu iki ülkeyi Bulgaristan ve Romanya takip ediyor. Rusya'ya şu an savaş dolayısıyla hangi uçağın geleceği gideceği şüpheli. Polonya'dan geçen yıl iyi sayıda turist aldık. Türki Cumhuriyetleri'nden misafirlerimiz kısa konaklıyor. İngiliz turist ortalama 10 gün kalıyor. Kuşadası, aynı zamanda Türkiye'nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden biri. Efes Antik Kent'e yakınlığımız dolayısıyla dünyanın 72 milletinden de misafir ağırlıyoruz."

KİŞİYE ÖZEL TATİL DÖNEMİ

'Her şey dahil' tatil anlayışının yerini 'Kişiye özel tatil' deneyimine bıraktığını ifade eden otel müdürü Hasan Polat ise "Artık kimse tatilde belirli bir rutinin içine hapsolmak istemiyor. Kişiselleştirilmiş tatil deneyimi sunan butik tesisler daha çok tercih ediliyor. Bir gün dünya mutfağını bir diğer gün asırlık zeytin ağaçları arasında Ege'nin yöresel lezzetlerini deneyimleyebiliyorsunuz" diye konuştu.

KAPIDA VİZE FIRSATI HAREKETLİLİĞİ ARTIRDI

Yunanistan'a kapıda vize kolaylığının her iki taraf için de hareketi artıracağını ve her iki tarafın da kazanacağını ifade eden Hasan Polat, "Eskişehir'den Samos'a gitmek isteyen biri karayolunu, otobüsü, havayolunu kullanacak. Bir gece yine Kuşadası'nda konaklama yapacak. Karşıya geçecek. Orada kalıp tekrar dönüş alacak. Buradaki restoran ve otelden tekrar faydalanacak. Oradaki tüm işletmeler bundan faydalanırken hareket olması bize de avantaj sağlar" ifadelerini kullandı.