Turizmde çifte bayram: Rezervasyonlar doldu

Turizmciler bayram ediyor. Kapalı tesislerin de bayram için açılmasıyla özellikle yerli turistten büyük ilgi gelirken, otellerin de dolduğu belirtiliyor.

Turizm hareketliliğinin arttığı Antalya ve Muğla’da, Kurban Bayramı’nda tesislerdeki doluluk oranlarının yüksek olması bekleniyor. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ülkay Atmaca, “Kurban Bayramı hareketli geçecek” ifadelerini kullandı.

TESİSLER AÇILIYOR

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili ise, kapalı tesislerin de bayramda açılacağını söyledi. TÜRSAB Fethiye Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal ise villaların eylül sonuna kadar dolu olduğunu vurguladı. Bu arada ocak-haziran döneminde yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 75 düşüşle 4.51 milyon kişiye geriledi. 

RUSYA’DAN UÇUŞLAR 1 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Diğer taraftan Rusya’dan uçuşların da 1 Ağustos’ta başlayacağı belirtildi. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşların karşılıklı olarak 1 Ağustos’ta başlayacağını belirterek, “Rusya’dan uçuşlar 1 Ağustos itibarıyla İstanbul ve Ankara’ya, 10 Ağustos itibarıyla Antalya, Dalaman ve Bodrum’a yapılmaya başlayacak” dedi. Rus Tur Operatörleri Birliği de, uçuşların tekrar başlamasına yönelik kararın ardından, tur operatörlerinin Türkiye’ye yönelik tatil paketi satışlarına başladıklarını duyurdu.