Turizmciler çıkarma yapacak Rusya’da 'Türk rüzgarı' esecek 

16-18 Haziran tarihlerinde Moskova'da 'Türkiye Festivali' düzenlenecek. Türk turizm sektörünün öncüleri bu ülkeye adeta çıkarma yapacak.  

Betül OĞUZ / ANKARA

Uçak krizinin ardından Türkiye ve Rusya arasında kopma noktasına gelen ilişkiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in attığı karşılıklı adımlarla kriz öncesi seviyeye yeniden ulaştı. Bu kapsamda başta turizm olmak üzere mega atılımlar için organizisyonlar da planlandı. İlk somut adım ise haziranda Moskova'da düzenlenecek 'Türkiye Festivali' ile atılacak. TÜROFED, TÜRSAB, TUROB VE TYD gibi ülkemizin önde gelen turizm sektörü temsilcileri 16-18 Haziran'da düzenlenecek festival için Moskova'ya adeta çıkarma yapacaklar. 

Bu yıl ilki düzenleniyor 

Moskova’nın en ünlü parklarından olan Krasnaya Presnya’da gerçekleştirilecek festivalde, Türkiye’nin tarihi, kültürel ve turistik değerleri Ruslara tanıtılacak. Bu yıl ilki düzenlenecek etkinliğinin geleneksel hale getirilme hedefleniyor. 

Film ve diziler gösterilecek 

Türk Festivali’nde Türkiye’nin tarihi ve sosyal zenginlikleri uzmanlar tarafından sunumlar ve söyleşilerle anlatılacak. Açık hava sinema bölümünde Türk sinemasından ve dizilerinden örneklerin gösterimi yapılacak.

Her şehre ayrı bir bölüm

165 dönüm büyüklüğünde olan festival alanında İstanbul, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Nevşehir, Adana-Mersin, Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Uşak destinasyonlarına ayrı bölümler ayrılacak.