‘Turizm Yüzyılı'nda hedef 81 il

TÜRSAB ‘Turizm Yüzyılı' projesine start verdi. Proje ile turizmin 12 aya ve yurt geneline yayılması amaçlanıyor. Ayrıca daha üst gelir grubundan ziyaretçiye ulaşmak da hedefleniyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), 'Türkiye Yüzyılı' vizyonu doğrultusunda, turizmde yüksek hedeflere ulaşması amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında 'Turizm Yüzyılı' adıyla yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Dün İstanbul'da projenin tanıtım toplantısında konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, proje ile turizmi 12 aya ve yurt geneline yaymayı, yüksek gelir grubundan ziyaretçi sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

AMAÇ 12 AYA YAYMAK

Türkiye'nin rakiplerinden daha avantajlı bir konumda olduğunu, fakat turist sayısının potansiyelin çok altında kaldığını vurgulayan Bağlıkaya, şunları söyledi: "Ocak-şubat-mart ve kasım-aralık aylarında Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı 14.5 milyon. Bu dönemde gelen turist toplam ziyaretçimizin yüzde 29'unu oluşturuyor. Aynı dönemde İspanya'ya 31.2 milyon kişi gidiyor. Toplam içindeki oranı ise yüzde 37. Ülkemize gelen turistin neredeyse yüzde 75'i 6 aylık bölümde, yüzde 25'i diğer aylarda geliyor. Ayrıca turistin yüzde 75'i 5 ile geliyor. Hedefimiz bu kapasiteyi ülkenin her köşesine yaymak."

NELER YAPILACAK?

Firuz Bağlıkaya, 'Turizm Yüzyılı' kapsamında yapılacakların bazılarını şöyle sıraladı:

Turizm için önemli envanterleri derleyerek işlevli hale getireceğiz.

Seyahat acentelerine projeyle ilgili özel eğitimler vereceğiz.

Bölgenin turizm değerlerine özgü tanıtım planlaması yapacağız.

Yerel efsaneleri, hikayeleri turizm amaçlı işleyerek turizm ekonomisine katkı sağlayacak ürün haline getireceğiz.