Turizm sektörü yetenek avında

Türkiye Otelciler Birliği, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Metro Türkiye işbirliğiyle, ‘Sektör Yetenek Avında' projesini yeniden başlattı.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV), Milli Eğitim Bakanlığı ve Metro Türkiye işbirliğiyle, 'Sektör Yetenek Avında' projesini yeniden başlattı. Sektör-okul işbirliği ve farkındalığını artırmak üzere sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirilen projeyle, turizm otelcilik sektörünün nitelikli çalışan ihtiyacının karşılanması ve meslek lisesi mezunlarının da eğitim aldıkları alanda istihdam edilme imkânlarının artırılması hedefleniyor.

İSTANBUL'DAN 12 LİSE KATILDI

İstanbul'daki 12 meslek lisesinden öğrencilerin kıyasıya yarıştığı ve jüri başkanlığını Şef Vedat Başaran'ın yaptığı yarışmanın ödül töreni turizm ve gastronomi sektöründen önemli isimlerin katılımıyla Gatronemotre'da gerçekleştirildi. Yarışma sonucunda birincilik ödülünü Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikincilik ödülünü Selimpaşa Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve üçüncülük ödülünü TÜROB 50. Yıl Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandı.