Turizm başarısı yapılan sessiz devrimin eseri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Turizmde elde edilen başarının gerisinde gerçekleştirilen sessiz devrimin etkileri ve başarı hikayesi vardır.''

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Turizm Forumu'nun kapanış oturumundaki konuşmasında, turizm için kullanılan 'bacasız sanayi' deyiminin ilk defa kendi dönemlerinde ete kemiğe büründüğünü belirterek, 2002'de Türkiye'ye gelen yabacı turist sayının 13 milyon olduğunu hatırlattı. Turist sayısının 2015 sonunda 36 milyon 244 bine çıktığını belirten Erdoğan, 2002'de 8,5 milyar dolardan devralınan turizm gelirlerinin de 2014'te 34.3 milyar dolara ulaştığını kaydetti. Erdoğan, turizmdeki başarıların kendiliğinden oluşmadığını belirterek, "Bu başarının gerisinde Türkiye'nin gerçekleştirdiği sessiz devrimin etkileri, her alanda yazdığı başarı hikayesi vardır" dedi.  

SADECE DENİZ, KUM DEĞİL...

Erdoğan, şöyle devam etti: "Geçmişte Antalya sadece güneş, kum, deniz... Ama son 12-13 yıldır bu olay değişmiştir. 15-16 Kasım 2015'te yapılan G20 Liderler Zirvesi'yle Antalya, bu konuda kendini ispat etmiştir. Antalya bu gurur tablosuna 77 gün sonra, 23 Nisan tarihinde açılacak olan Expo 2016 ile inşallah yeni bir sayfa ekleyecektir."

THY dünya markası

ERDOĞAN, şöyle devam etti: "Ülkemizin her bölgesine yayılan 55 havalimanının, artık bir dünya markası olan THY'nin sağladığı bir başarıdır. Göreve geldiğimizde 26 havalimanı vardı. Buna 55 tane ilave edilen havalimanı var. Şimdi Anadolumuzun her yerinde uçağa gideceksin, mesafe yarım saatle 45 dakika arasında değişiyor. Bunlar geçmişte var mıydı?"