Tüm Türkiye'de uygulanacak! 'Bilim Kuşağı Atölyeleri' 250 bin çocuğa ulaştı

Türkiye İş Bankası ve Petrol Ofisi Grubu iş birliğiyle hayata geçirilen “Bilim Kuşağı Atölyeleri” 255 bin çocuğa ulaşırken projeye bakanlık da dahil oldu. Devlet korumasındaki ‘Çocuk Evleri'nde kalan 8-13 yaş aralığında 5 bin 268 çocuk da bilimsel eğitim alacak.

YAŞAR KIZILBAĞ

Türkiye İş Bankası, Petrol Ofisi Grubu ve Young Guru Academy (YGA) iş birliğiyle depremden hemen sonra başlatılan "Bilim Kuşağı Atölyeleri" projesine Türkiye'deki tüm 'Çocuk Evleri'nde kalan 8-13 yaş aralığında 5.268 çocuk da dahil edildi. Şimdiye kadar 250 bini aşkın çocuğa ulaşan projeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile imzalanan prtokol kapsamında devlet koruması altında 79 ilde bulunan çocuklar da yararlanacak. Malatya Sevgi Evleri Sitesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, bakanlık koruması altındaki çocukların bakış açılarını geliştirmek, özgüvenli ve donanımlı yetişmelerini sağlamak amacıyla onları birçok alana yönlendirdiklerini belirten Yenigün, bunlardan birinin de mühendislik ve bilim olduğunu söyledi.

KODLAMA EĞİTİMİ

Koruma altındaki çocuklara sunulan hizmetlerin sürekli geliştirilmesi anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Yenigün "Bilim Kuşağı Atölyeleri projesiyle çocuklarımızın bilimsel düşünme becerilerinin gelişimine katkı sağlamayı ve fen bilimleri alanına yönelik olumlu tutum geliştirmelerini sağlamayı amaçlamaktayız. Proje sayesinde 'Bu kuruluşlardan çok fazla bilim insanı çıkacak' diyoruz. Çocuklarımızın robotik kodlama eğitimi alma imkanı bulacakları bu projeyle umut dolu geleceklerinin şekillenmesine, yeteneklerinin keşfedilmesine ve hayallerinin gerçekleşmesine de önemli katkı sağlamayı umuyoruz" dedi.

HEDEF 750 BİN ÖĞRENCİ

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran da yapılan protokol ile projeyi tüm Türkiye'de uygulamaya koyacaklarını belirterek "Proje kısa sürede 5 bin 268 çocuğumuzu kapsayacak" diye konuştu. Hakan Aran, Bilim Kuşağı Atölyeleri projesinin ilk olarak 6 Şubat depreminin ardından, deprem bölgelerinde okulların kapalı olduğu dönemde çocukların keyifli vakit geçirmesi, bilimsel düşünceyle yakınlaşması amacıyla hayata geçirildiğini belirtti. Petrol Ofisi Grubu ile birlikte deprem bölgelerinde 3 yılda 750 bin çocuğa ulaşma hedefiyle atölye çalışmalarının başladığını söyleyen Aran, "İş Bankası, bundan 100 yıl önce ülkemizin ekonomik bağımsızlığını sağlamak ve aslında fırsat eşitsizliklerini gidermek için kurulmuş bir banka. O yüzden bu tarz projeleri gerçekleştirmeyi hem sorumluluğumuz olarak görüyor hem bundan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Hakan Aran - Leman Yenigün

Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün ve Hakan Aran, Malatya Sevgi Evleri'nde kalan ve Bilim Kuşağı Atölyeleri'nde eğitim alan çocukların yaptığı projelerin yer aldığı stantları gezdi.

14 ÖĞRENCİ TÜBİTAK SINAVINI KAZANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı "Çocuk Evleri"nde kalan 14 öğrenci, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Deneyap Teknoloji Atölyeleri ve Öğrenci Seçme Sınavı'nı kazanarak; 11 farklı alanda eğitim görmeye hak kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş "Bakanlığımızın çatısı altında bulunan her çocuğumuzu büyük bir özenle yetiştirip hayata hazırlıyoruz. Bu sınavı kazanan çocuklarımızın başarısıyla göğsümüz kabardı" dedi.

67 İLDE 255 BİN ÇOCUĞA EĞİTİM

Proje ile 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen bölgeler başta olmak üzere 3 yılda 8-13 yaş arası 750 bin çocuğa ulaşılması planlanıyor.

Bilim eğitimcisi ve bilim gönüllüleri gözetiminde gerçekleştirilen "Bilim Kuşağı Atölyeleri" projesinde, aynı zamanda çocuklara rahatlıkla kullanabildikleri, kullanırken hayal dünyalarını ve bakış açılarını zenginleştiren bilim setleri gönderiliyor.

Proje kapsamında deprem bölgesi öncelikli olmak üzere 67 farklı ilde 254 bin 822 çocuğa ulaşıldı.

719 öğretmene, Rol Model Öğretmenler Programı ile eğitimler verildi.

Bilim Kuşağı Atölyeleri'ne en fazla Diyarbakır'da yaşayan öğretmenler katılım sağladı.