Tüm çalışan ve işverenleri ilgilendiriyor! 3600 prim gününü tamamlayanlar dikkat!

15 yıl 3.600 günle kıdem tazminatını talep edenlere işverenin bu ödemeyi yapması gerekiyor. Ödenmemesi durumunda yapılması gereken SGK'dan, kıdem tazminatı alabilir yazısı alıp işverene vermek. İşte haberimizin detayları...

İşveren, 15 yıl-3600 günle tazminatınızı ödemek zorunda. İlk kez 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigortalı olanlar, 15 yıl sigortalılık süresi ve 3.600 prim gününü tamamladıklarında kıdem tazminatı alabilir.

Okan Güray Bülbül, Akşam Gazetesi'ndeki haberinde işyerinde bir yıllık çalışma da varsa işverenin tazminatı ödemesi gerektiğini belirterek şunları ifade etti:

"Sizin durumunuzda yapmanız gereken SGK'dan kıdem tazminatı alabilir yazısı alıp işverene vermek. İşveren bu yazıya rağmen kıdem tazminatınızı ödemezse, önce işverene ihtar çekip sonra arabuluculuğa gitmeniz gerekir. İhtar sonrası ve arabuluculukta da anlaşamazsanız mahkeme yoluyla kıdem tazminatınızı alabilirsiniz."

POLİSLER, ÖĞRENCİLİK SÜRESİNİ BORÇLANABİLİR

Soru: 1998'de polis olarak görev yapmaya başladım. Polis Akademisi sürelerimi borçlanmak için SGK'ya başvurdum ancak polislikten ayrıldığım için borçlanamayacağım söylendi. Dava açabilir miyim? (Ekrem Kurt)

Cevap: Polis öğrencilik süreleri SGK'ya borçlanılarak hizmet süresi olarak kazanılabilir. Ancak, SGK, bu konuda talepte bulunan bazı kişileri, aktif görevde bulunmadıkları için reddediyor. Fakat SGK'nın ret cevabı sonrası mahkeme yoluna giderek borçlanma yapabilirsiniz. Mahkemeler, 1 Ekim 2008'de polislik görevinde bulunmanın yeterli olduğunu belirtiyor.

YAZININ DEVAM İÇİN TIKLAYINIZ

On binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı hakkı geliyor

Milyonları ilgilendiriyor! 2022 asgari ücret zammı için kritik formül!

İlave tediye ödemeleri yatıyor! Kim kaç lira alacak?

2022 asgari ücret ne kadar olacak? Türk-İş ilk kez rakam açıkladı