Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR DER) Başkanı Sait Koca, Türkiye'de kişi başına et tüketiminin yüzde 60'ından fazlasını kanatlı etinin oluşturduğunu söyledi.
Koca, bir beyaz et firmasınca Abant'ta düzenlediği basın toplantısında, piliç eti sektörü hakkında bilgi verdi. Piliç eti sektörünün Türk halkının dengeli beslenmesine çok önemli katkılar sağladığını anlatan Koca, kırmızı et üretiminin yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan açığın piliç etiyle karşılandığını belirtti. Koca, Türkiye'de piliç eti üretiminin artmasıyla ithal et getirilmesi riskinin azaldığını vurgulayarak, "Kırmızı et ithalatı bugünkü rakamların çok üzerinde olacak, fiyat rekabeti sağlanamayacağı için belki de kırmızı ette üretim bitecek ve tamamen dışa bağlı konuma geçilecekti. Beyaz et üzerinde oynanan oyunlarda da bu gerçeği göz ardı etmemek gerekmektedir." diye konuştu. Türkiye ve dünyadaki beyaz et tüketimi hakkında da bilgi veren Koca, şöyle konuştu:
''Mısır ihtiyacımızı yurt içinden karşılıyoruz"