TUI: Türkiye'ye yasak kalksın

Avrupa'nın en büyük turizm şirketi TUI, Alman hükümetine çağrı yaptı: Türkiye'deki tatil beldeleri seyahat yasağından muaf tutulsun.

Avrupa’nın en büyük turizm şirketi TUI, Alman hükümetinden Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını kaldırmasını istedi. TUI Yönetim Kurulu Başkanı Fritz Joussen Rheinische, Post Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Türkiye’deki tatil yörelerinin seyahat uyarısından muaf tutulması gerektiğini söyledi.

ADIM ADIM KALKACAK

Joussen, “Pragmatik bir yaklaşımdan yanayız. Akdeniz’deki Türk rivierası yüksek bir güvenlik ve kalite standardına sahipken Almanya’nın da bir pilot projeyle buralara yönelik uyarıyı kaldırması gerekir” ifadelerini kullandı. Alman hükümetinin turizm sorumlusu Thomas Bareiß, Almanya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısının adım adım kaldırabileceğine işaret etmişti. Thomas Bareiß, “İzmir, Antalya ya da Bodrum gibi yerlerde enfeksiyon oranlarının düşük olması halinde, adım adım açmamız gerekir” demişti. 

AĞUSTOS AYINDA RUS TURİST AKINI BEKLENİYOR

Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşların karşılıklı olarak 1 Ağustos’tan itibaren başlayacağı yönündeki açıklamalar turizmcileri sevindirdi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da, kararın açıklanmasının bile rezervasyonları olumlu etkilediğini söyledi. Rusların bu yıl da Antalya’yı tercih edeceklerini aktaran Atmaca, “10 Ağustos’tan itibaren kente Rus akını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.