TÜBİTAK'tan engellileri girişimci yapacak adım

TÜBİTAK'ın engelli gençleri girişimciliğe yönlendirecek programı AB'den onay aldı. Proje Marmara Teknokent koordinatörlüğünde iki ülkenin ortaklığıyla yürütülecek.

YELDA GÖKDAĞ

TÜBİTAK'ın engelli gençlerin girişimciliklerini teşvik için Erasmus AB proje çağrısına yaptığı başvuruya olumlu yanıt aldı. Buna göre Türkiye, Belçika ve Bulgaristan ile ortak çalışma yürütecek.

YAKINDA DEVREDE

Proje kapsamında, engelli bireylerin girişimcilik çabalarında özel gereksinimlerine yönelik eğitim metotları, uygulama araçları ve kaynak belgeler oluşturulacak. Konuya ilişkin açıklama TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'dan geldi. TBMM'de milletvekillerine yönelik bilgilendirmede bulunan Mandal, "Proje kapsamında engellilerin girişimcilik alanında engelli olmayan bireyler kadar aktif olabilmelerine yönelik çalışmalar yapılacak. Proje Marmara Teknokent koordinatörlüğümüzde Bulgaristan ve Belçika ortaklığıyla gerçekleştirilmekte. Pandemiden dolayı bizden kaynaklanmayan bir gecikme var. Ama projemiz kabul edildi ve yakın zamanda yürürlüğe girecek" dedi. Mandal proje kapsamında farklı ülkelerden engelli gençlerin bir araya geleceğini de belirtti.

YIL SONUNA KADAR 50 MİLYON DOZ

Mandal yerli Kovid-19 aşısında gelinen aşamaya ilişkin de son bilgileri paylaştı. Mandal "VLP aşımızın şu an faz -1 çalışması tamamlandı. Faz -2 çalışmasının ayın 10'una kadar başlamasını planlıyoruz. Ağustos ayında, yine planlandığı şekilde ilerlerse faz -3 çalışması ve ardından yıl sonuna doğru 50 milyon dozluk mevcut imkanlarıyla bir üretim yapılacak" dedi.