TTK işçi alımı ne zaman başlayacak? TTK işçi alımı başvuru tarihi!

TTK işçi alımı ne zaman başlayacak? TTK işçi alımı başvuru tarihi belli oldu mu? bu soruların yanıtları herkes tarafından merak ediliyor. Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) 1500 işçi alınmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı, geçtiğimiz yılın sonunda Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Bu kapsamda ilk bin işçi istihdamında süreç tamamlanma aşamasına geldi. Gözler şimdi geriye kalan 500 maden işçisinin alımına çevrildi. Peki, TTK işçi alımı başvuruları için tarih belli oldu mu? TTK işçi alımı hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) işçi alım ilanları yoğun ilgi görüyor. TTK işçi alımı ne zaman başlayacak? TTK işçi alımı başvuru tarihi belli mi? tüm bu soruların yanıtları araştırılıyor.  Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) 1500 işçi alınmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı, geçtiğimiz yılın sonunda Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Bu kapsamda ilk bin işçi istihdamında süreç tamamlanıyor. Gözler şimdi geriye kalan 500 maden işçisinin alımına çevrildi. Peki, TTK işçi alımı başvuruları ne zaman alınmaya başlanacak? TTK işçi alımı hakkında tüm merak ettiklerinizi sizler için derledik.. 

TTK İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türkiye Taşkömürü Kurumuna yapılacak 500 işçi alımına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, konuya ilişkin açıklama yaptı. 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlayan TTK'ya işçi alım sürecinin devam ettiğini belirterek, "Bin arkadaşımızın bu ay içinde işbaşı yapmasını bekliyoruz. Diğer yandan sözü verilen 500 arkadaşımızın alımına da bu ay içinde başlanacağı açıklandı." dedi. 

TTK'YA İŞÇİ ALIM SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Yeşil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlayan TTK'ya işçi alım sürecinin devam ettiğini hatırlatarak, "Bin arkadaşımızın bu ay içinde işbaşı yapmasını bekliyoruz. Diğer yandan sözü verilen 500 arkadaşımızın alımına da bu ay içinde başlanacağı açıklandı. Yeni işçi alımları yapılırken, kura çekiminde ilçe nüfusları göz önüne alınarak kontenjan belirlenmelidir. Biz bu sayının arttırılması için de girişimlerde bulunuyoruz. Çünkü işçi alınacağının açıklandığı günden bugüne yaklaşık 900 arkadaşımız emekli oldu."  dedi. 

TTK'nın norm kadroyla ve tam kapasite çalışacak şekilde planlanmasını ve TTK Genel Müdürlüğü'ne işçi alımı konusunda yetki verilmesini istediklerini dile getiren Yeşil, 1 Mayıs'ı emeğin başkenti Zonguldak'ta kutlayacaklarını, kıdem tazminatlarını tartışma konusu yapanlara karşı, "kırmızı çizgime dokunma" mesajını en kuvvetli biçimde vereceklerini sözlerine ekledi.