TT'den girişimciye 360 derece destek

Oluşturduğu programlar ve yaptığı yatırımlarla Türkiye'de girişimciliğin gelişmesine önemli katkıda bulunan Türk Telekom, açtığı girişimcilik merkezleriyle de girişimcilere paylaşımlı ofisten, demo alanı ve internete kadar 360 derece destek sağlıyor.

Akşam

Yüksek teknoloji deneyimi ve yenilikçi ürün hizmetlerine sahip Türk Telekom, kurumsal girişim sermayesi şirketi Türk Telekom Ventures ile girişimcilik faaliyetlerine destek olmaya devam ediyor. Türk Telekom son olarak Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM), girişimciler için bir deneyim ve buluşma alanı olan Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi'ni hayata geçirdi. Merkezde girişimciler için ortak çalışma alanları ve seminer düzenleyebilecekleri etkinlik alanı yer alıyor. Ortak çalışma alanı içerisinde, girişimcilere paylaşımlı ofis, toplantı odasının yanı sıra kendi ürünlerini tanıtabilecekleri bir demo alanı ile ücretsiz fiber internet imkânı sağlanıyor. Girişimcilere teknoloji desteğinin sunulacağı merkezde ayrıca bir dış mekân dinlenme ve kafe alanı da mevcut. Girişimler, geliştirdikleri ürün ve servisleri Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşturabilecekler.

BULUŞMA NOKTASI

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, geleceği inovasyon kültürüyle şekillendirmek için AKM'de kurdukları Girişimcilik Merkezi'nde tıpkı Eminönü'ndeki Santral binasında olduğu gibi girişimcilere yeni bir çalışma ortamı sunduklarını söyledi. Önal, "Geleceğe yön verenlerin buluşma noktası niteliğindeki merkezimiz dünya sahnesinde ülkemizi gururla temsil edecek birçok fikre ve girişime ilham olacak" dedi.

Türk Telekom, Tahtakale'de yer alan tarihi SANTRAL Topluluk Merkezi de girişimcilere ilham verici bir çalışma ortamı ve topluluk faaliyetleri için etkinlik alanı sağlıyor. Toplam 3 kat üzerine kurulu 2 bin metrekare alanda hizmet veren merkez, ortak çalışma, toplantı ve dinlenme alanlarıyla 360 derece İstanbul manzaralı terastan oluşuyor. Santral girişimcileri, bina içinde Türk Telekom'un gigabit hızında internet bağlantısından da ücretsiz olarak yararlanabiliyor.

SİLİKON VADİSİ'NE GİRİYOR

Türk Telekom, TT Ventures ile yerli girişim ekosistemini globale taşıyacak çalışmalarını ABD'nin San Francisco şehrinde açtığı TT Ventures Ofisi'yle de sürdürüyor. Türk Telekom, Silikon Vadisi'nde yer alan TT Ventures Ofisi'yle global alandaki güncel gelişmeleri takip edip yerli girişim ekosistemdeki gücüyle harmanlıyor. Türkiye'de doğan girişimleri dünyayla buluşturan ofis, PİLOT programı kapsamında seçilecek girişimlere; Amerika programı içerisinde iş geliştirme, yatırımcı ağına erişim, mentorluk ve koçluk başta olmak üzere kendi faaliyet gösterdikleri alanlarda özelleştirilmiş bir programla destek oluyor.

PİLOT'LA UÇUŞA GEÇTİLER

Türk Telekom'un, yenilikçi fikirleri katma değer sağlayacak işlere dönüştürmek ve Türkiye girişimcilik ekosistemini globale taşımak amacıyla 2013 yılında hayata geçirdiği PİLOT programı da son hızıyla devam ediyor. PİLOT programının 11. dönemine seçilen 7 ekibe program süresince Türk Telekom ile işbirliği yapma ve programı başarıyla tamamlayan her ekibe program sonunda TT Ventures'tan 50 bin dolar yatırım alma imkânı sunulacak. PİLOT'tan bugüne kadar 104 girişim mezun olurken, program kapsamında girişimcilere 30 milyon TL nakit desteği sağlandı. Amerika'dan Afrika'ya kadar neredeyse tüm ülkelerde faaliyet gösteren PİLOT mezunlarının 2022 yılı sonunda sağladığı istihdam 2 bine ulaştı. PİLOT'u tamamlayan girişimler yerel ve global yatırımcılardan bugüne kadar 20 milyon dolara yakın yatırım aldı.