Trenlerde ücretsiz internet dönemi

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tren gar ve istasyonlarında ücretsiz internet hizmeti sunacaklarını belirterek, “Pilot uygulama sonuçlarının ardından bu hizmeti tüm gar ve istasyonlarımızda yaygınlaştıracağız” dedi.

AKŞAM Gazetesi

Ulaştırma Bakanlığı, vatandaşların günlük hayatını kolaylaştırmak ve demir yolu hizmetlerini modernize etmek amacıyla TCDD Wi-Fi Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde dijitalleşme vizyonu doğrultusunda önemli bir adım attıklarını açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bu projeyle gar ve istasyonlarda ücretsiz ve sınırsız internet hizmeti dönemini başlatıyoruz. Uygulama ilk etapta Ankara ve Eryaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) garlarında pilot olarak başlayacak" dedi. Uraloğlu, vatandaşların bu altyapı sayesinde güvenli ve hızlı internet erişimine kavuşacağına dikkati çekerek, pilot uygulama sonuçlarının ardından bu hizmeti tüm gar ve istasyonlarda yaygınlaştıracaklarını söyledi.

TÜM GARLARA YAYILACAK

İnternet hizmetinin sırasıyla Konya, Karaman, Eskişehir, Bilecik, İzmit, Gebze, Pendik, Bostancı, Söğütlüçeşme, Halkalı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas garlarında da verilmesini hedeflediklerinin altını çizen Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yolcularımız ve ziyaretçilerimiz, hızlı ve güvenli internet bağlantısıyla işlemlerini kolayca gerçekleştirebilecek. Özellikle iş, eğitim ve seyahat planlamaları için büyük kolaylık sağlayacak bu uygulamayla garlarımızda bekleme sürelerini daha konforlu hale getirerek yolcularımızın bu alanlarda verimli vakit geçirmelerini amaçlıyoruz. Dijitalleşen dünyaya ayak uyduruyor, ulaşım sektöründeki modernizasyon çalışmalarımızla vatandaşlarımız için en iyi hizmeti sunmayı hedefliyoruz."

İKİ HAVALİMANI BİRBİRİNE BAĞLANACAK

Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nı hızlı trenle bağlayacak 120 kilometrelik projeyi de duyurdu. İhale sürecinin 2025'te başlayacağını belirten Bakan, projenin finansmanında Dünya Bankası'nın yer alacağını açıkladı. Projeye ilişkin bilgi veren Uraloğlu, "Gebze'den başlayıp Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek ve İstanbul Havalimanı'na, oradan da Çatalca'ya bağlanan yaklaşık 120 kilometrelik bir projemiz var. Hattın finansmanı için Dünya Bankası'yla konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.

DİJİTALLEŞMEYE KATKI SAĞLAYACAK

Uraloğlu, projenin Türkiye'nin dijitalleşme ve insan odaklı ulaşım stratejisine önemli katkı sağlayacağını, bilgiye erişim imkanlarını artırarak vatandaşların dijital haklarını güçlendireceğini belirterek, şunları kaydetti: "Bizim için önemli olan, vatandaşlarımızın her alanda en iyi hizmete ulaşmasını sağlamak. TCDD Wi-Fi Projesi, bu hedefler doğrultusunda atılmış stratejik bir adımdır. Projemizin yaygınlaştırılması için çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz."