Trabzon'a yeni havalimanı için ilk adım bu yıl atılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'a yeni havalimanının ihale sürecini bu yıl başlatacaklarını söyledi. 10 milyon yolcu kapasiteli havalimanı kısa sürede tamamlanacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Uraloğlu, "Yıl sonuna kadar 10 milyon yolcu kapasiteli 110 bin metrekare büyüklüğündeki yeni terminal binasının fizibilite çalışmalarını tamamlayıp ihale sürecini başlatalım istiyoruz. Sonrasında Trabzon Havalimanı'nın yapım sürecini başlatmış olacağız. Tamamlandığında Trabzon'a uzun yıllar hizmet edecek çok kıymetli bir eseri inşallah önümüzdeki yıllarda hayata geçirmiş olacağız" dedi.

Dün Trabzon'da Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi açılış töreninde konuşan Bakan Uraloğlu, mevcut Trabzon Havalimanı'nda da öncelikli olarak yapılması gerekenlerin inşaatına başladıklarını söyledi. Uraloğlu, "Mevcut iç hatlar terminal binasına iki adet sabit yolcu köprüsü ve körük ekleyeceğiz. Özellikle yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP binasının aciliyeti vardı. Yıl sonuna kadar 3 bin 240 metre uzunluğundaki yeni pisti tamamlayacağız" diye konuştu.

RAYLI SİSTEM HATTI

Akçaabat ilçesi, Meydan bölgesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Otogarı ve Trabzon Havalimanı arasındaki yolculuk talebine cevap verecek olan Trabzon Raylı Sistem Hattı için de çalışmalara başladıklarını vurgulayan Uraloğlu, şunları söyledi: "Bu da ilimiz ve şehrimiz için elzem projelerden biri. 31.9 kilometre uzunluğunda, 56 istasyonlu olacak projemizi konuşuyoruz. İlimizin batısından doğuna kadar nüfusun en yoğun olduğu bölgeyi raylı sistem hatlarıyla buluşturarak trafiği rahatlatmış olacağız. Etüt-proje hizmetleri ihale hazırlık çalışmalarını tamamladık. Şimdiye kadar büyükşehir belediyemizin yaptığı çalışmaları ete kemiğe büründürmeye bu sene içerisinde inşallah başlıyoruz."

GAYRETTEPE-KAĞITHANE METRO HATTI PAZARTESİ GÜNÜ AÇILIYOR

Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışını, 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağını söyledi. Uraloğlu, seyahatin Gayrettepe-İstanbul Havalimanı için 30 dakika, Göktürk-Mahmutbey 38 dakika, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı 45 dakika, Taksim-İstanbul Havalimanı 41 dakika, Taksim-Göktürk 26 dakika ve 4. Levent-İstanbul Havalimanı için ise 35 dakika olacağını belirtti.

Trabzon'da Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi açılış töreninde konuşan Bakan Uraloğlu, proje kapsamında Avrupa Birliği'yle 16.3 milyon euro hizmet alım sözleşmesi imzaladıklarını da açıkladı.