Toyota'dan yeni üretim tesisi: 121 futbol sahası büyüklüğünde! Elektrikli otomobil pazarı genişliyor

Japon otomobil üreticisi Toyota, elektrikli araç batarya üretim tesisine yaklaşık 8 milyar dolarlık yeni bir yatırım yapacağını duyurdu. Ayrıca Toyota'nın söz konusu adeta dev yatırımın, elektrikli otomobil pazarını da genişleteceği düşünülüyor. İşte detaylar…

Japon otomobil üreticisi Toyota'dan yapılan açıklamada, şirketin küresel çapta araç elektrifikasyonuna yönelik yaklaşımını destekleyeceği belirtildi. Ayrıca yapılan duyurunun devamında, Kuzey Carolina'daki batarya üretim tesisine 8 milyar dolarlık yeni bir yatırım yapılacağı aktarıldı. Bunun yanı sıra 3 bin kişiye istihdam sağlanacağı da duyuruldu.

TOYOTA'DAN DEV YATIRIM: İSTİHDAM ARTIYOR

Toyota otomobil üreticisi tarafından yapılan duyuruda, Kuzey Carolina'daki batarya üretim tesisine yapılacak 8 milyar dolarlık yeni yatırım ile 3 bin kişiye istihdam sağlanacağı belirtildi. Bunun yanı sıra Toyota'nın söz konusu tesise yaptığı toplam yatırımın yaklaşık 13,9 milyar dolar olduğu kaydedildi. Ayrıca öngörülen toplam istihdam sayısının 5 binin üstüne çıkacağı kaydedildi.

Toyota'nın Kuzey Carolina'daki adeta dev yatırım kararının, şirketin Kuzey Amerika'da lityum iyon batarya üretiminin merkez üssü olma yolunu sağlamlaştırdığı belirtildi. Bunun yanı sıra üretim tesisi alanının 121 futbol sahası büyüklüğünde olacağı da duyuruldu.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL PAZARI GENİŞLİYOR

Japon otomobil üreticisi Toyota'dan yapılan açıklamanın devamında, dünya çapında 24,6 milyondan fazla hibrit, plug-in hibrit, yakıt hücreli ve bataryalı elektrikli aracın yollara çıktığı kaydedildi. Bunun yanı sıra 2025 yılına kadar dünya genelinde her Toyota ve Lexus modeli için elektrikli seçenek sunmayı planladıkları duyuruldu. Bu kapsamda elektrikli otomobil pazarının genişleyeceği de düşünülüyor.

Toyota otomobil üreticisinin, Kuzey Carolina'daki batarya üretim tesisisin 2025 yılında faaliyete geçeceği tahmin ediliyor.

Seat Ateca'da avantajlı fiyat! Yetişen alıyor: 2023'ün en çılgın SUV kampanyası