Toplu sözleşme ikramiyesi nedir, kimler ne zaman alabilir? 2021 2022 Toplu sözleşme ikramiyesine ne kadar zam geldi?

Toplu sözleşme ikramiyesi gündemde merakla araştırılan başlıklar arasında yerini aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve memur emeklisinin 2022-2023 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonucunu açıkladı. Bakan Bilgin, 2 milyonu ilgilendiren toplu sözleşme ikramiyesinin arttığının müjdesini de verdi. Peki, Toplu sözleşme ikramiyesi nedir? Toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar oldu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve memur emeklisinin 2022-2023 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin sonucunu açıkladı. Bakan Bilgin, 2 milyonu ilgilendiren toplu sözleşme ikramiyesinin arttığını da duyurdu. Peki, Toplu sözleşme ikramiyesi nedir? Toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar oldu?

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

135 TL olan toplu sözleşme ikramiyesi 400 TL'ye çıkarıldı.

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ NEDİR?

Mevcutta alınan İlave tediye ikramiyelerin dışında Mart ve Eylül aylarında ödenen 30' ar günlük sendika toplu sözleşme ikramiyesi ödenir.

VEDAT BİLGİN SON DAKİKA AÇIKLAMAKLARI

AA'da yer alan habere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve memur emeklisinin 2022-2023'teki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, "(6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri) Genel hususlar konusunda uzlaşmaya vardık." dedi.

Memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı %5, ikinci altı ayı %7, 2023'ün ilk altı ayı %8, ikinci altı ayı %6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı.

Bakan Bilgin, "3600 Ek Gösterge meselesi bu sözleşme döneminde tamamlanacaktır." dedi.