TOKİ'den konut alanı fırsatı! İstanbul, Ankara ve çok sayıda ilde arsa satılacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); İstanbul, Ankara ve İzmir dahil olmak üzere Türkiye'nin birçok farklı şehrinde arsa satışa çıkartılacağını duyurdu. TOKİ tarafından satılacak konut alanları, açık artırma sistemi ile alıcılarını bulacak. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir dahil olmak üzere çok sayıda ilde satılacak arsalarla ilgili detaylar…

AKSAM.COM.TR

Okan Kabuk

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), dar gelirli vatandaşlara da hitap edebilen yeni bir proje başlattı.

Proje kapsamında Ankara ve İstanbul dahil olmak üzere toplam 25 şehirde 390 arsanın satışa çıkartılacağı açıklandı.

Konut, sanayi, ticaret, plansız arsalar, sosyal kültürel tesis alanları ile akaryakıt istasyon alanları niteliğindeki arsalar, yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade ile alıcılarını bulacak.

TOKİ'DEN 25 ŞEHİRDE 390 ARSA

TOKİ tarafından satılacak arsaların muhammen bedeli 18 milyar 204 milyon 420 bin 164 lira. Ortalama metrekare büyüklüğü ise, 5 milyon 952 bin 408.

TOKİ tarafından açık artırma usulü ile satılacak 390 arsa; Adana, Antalya, Amasya, Eskişehir, Tekirdağ, Aydın, Bitlis, Batman, İstanbul, Malatya, Muğla, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Diyarbakır, Mersin, Şanlıurfa, Hatay, Ankara, Elazığ, İzmir, Kırşehir, Konya, Mardin ve Van'da bulunuyor.

AÇIK ARTIRMA DETAYLARI

TOKİ tarafından satılacak arsa ve konut alanlarına, yüzde 25 peşinat, 48 ay vadeyle sahip olunabilecek.

Satışa çıkartılacak arsalar içinde Ankara Etimesgut'ta ticaret ve konut alanları, Eskişehir'de akaryakıt istasyon alanı, İstanbul'da konut ve rekreasyon gibi alanlar bulunuyor.

TOKİ tarafından satılacak arsalar için açık artırma, 2 ve 3 Ekim saat 10.30'da yapılacak.

Oturumlar, Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binasında gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra internetten de teklif verilebilecek.

TOKİ tarafından açık artırma ile satılacak konut alanları ve diğer arsalarla ilgili detaylı bilgiye, ''www.toki.gov.tr'' adresinden erişim sağlanabilir.