TOKİ’den 7 bölgeye ‘mahalle’

Mahalle temasıyla düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı. Yarışmada ödül alan 35 eser kendi bölgelerinde hayata geçirilecek. 

Mimarlık dünyasında farklı fikir ve arayışların önünü açabilmek amacıyla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) ve iştirak şirketi Emlak Konut GYO tarafından “Mahalle” temasıyla düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı. 123 projenin katıldığı yarışmada, 35 proje ödül aldı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri yarın verilecek.

123 PROJE BAŞVURDU

 2014’teki 7 İlkim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması’nı ‘Gelenekten Geleceğe’ konseptiyle düzenlediklerini söyleyen TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Kentsel yaşamla birlikte unutmaya başladığımız komşuluk ve mahalle olgusunu tekrar hayata geçirmek için bu yıl ‘Mahalle’ konseptiyle düzenlemeye karar verdik. Mahalle, şehirlerimizin kadim değerlerinin günümüze taşınmasında, bütün değerleri barındırması bakımından model olan en temel ölçekti.  Bu nedenle, ‘mahalle’ dedik.” ifadelerini kullandı. 

Birinciye 125 ikinciye 75 bin TL  

Ekiplerin, mimar, şehir plancı, sosyologlar vb. ile disiplinler arası bir planlamayla yarışmaya katıldığını söyleyen Turan, yüksek katılımla gerçekleşen; 123 projenin katıldığı yarışmanın ödüllü “Mahalle” projelerinin, önceki yarışmada olduğu gibi inşa edileceğini açıkladı. Turan, her bölgenin ayrı ayrı değerlendirildiği yarışmada birincinin 125 bin lira, ikincinin 100 bin lira, üçüncünün 75 bin lira ödül aldığını bildirdi.