TOKİ yatay mimariyle Manisalıyı memnun etti

Manisa'da 10 bin 929 konutun inşasına başlayan TOKİ bunlardan 7 bin 800'ünü tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti.

Yatay mimari anlayışıyla yapılan konutlara yerleşen vatandaşlar oldukça memnun kaldı. Yatay mimari tarzıyla inşa edilen Kırkağaç ilçesindeki 234 konutta bir yıldır yaşayan vatandaşlar, bir yandan mahalle kültürünü yaşatmanın bir yandan da hayallerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek TOKİ'ye teşekkür etti. Kırkağaç'taki 234 konutluk TOKİ evlerinde oturan Ayşen Sarı, "Çok güzel, memnunuz, 3+1 konutta oturuyoruz. Çok güzel evimiz, sağlık yönünden her yönden güzel. Havadar, dağa baktığı için temiz bir havası var. Daha önce kiradaydık. Eşim emekli olunca 3 sene önce TOKİ'ye başvurdu. Kurada çıktı. Yerleştik, memnunuz. Allah razı olsun TOKİ'den. Evlerimizden memnunuz. Yatay proje olmasından dolayı memnunuz. Diğer TOKİ'lerden farklı. TOKİ sayesinde kira öder gibi ev sahibi olduk. Normal şartlarda da imkanımız yoktu, evlerin fiyatları oldukça yüksek. Şu anda ödeyebiliyoruz" dedi.

MAHALLE KÜLTÜRÜ

Bir yıldır TOKİ evinde oturan Kadir Karataş, "2000 yılından itibaren yazıldık. Sağ olsun, Cumhurbaşkanımız, bakanımız, TOKİ'yi yapanlardan Allah razı olsun. Buraya ilk gelen biziz. Bir sene oldu. Türkiye'de ve Kırkağaç'ta yatay mimari konusunda çok güzel evler. İçi, dışı, yalıtımı, ebeveyn banyosu olan evlere sahibiz. Devletimizden Allah razı olsun. Mahalle kültürünün, komşuluğun yaşatıldığı, birbirine yardım eden, birbiriyle saygı ve sevgi içinde bir mahalle yaşantımız var" şeklinde konuştu.

HEM EV HEM İŞ SAHİBİ OLDU

TOKİ sayesinde hem ev hem de iş sahibi olan Eray Kuyucun ise, "Hem hak sahibiyim hem de blokta temizlik görevlisiyim. 14 daireye bakıyorum. Hem iş sahibi olduk hem eş dost, arkadaş, abla abi edindik. Kendimizi sevdirdik. Güzel bir uyum içindeyiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.