TOKİ tapuları e-Devlet'ten

TOKİ'nin tapuları artık e-Devlet'ten. TOKİ'den gayrimenkul satın alanların, banka ya da tapu müdürlüklerine gitmelerine gerek kalmadı. Tapular e-Devlet üzerinden edinilebilecek

TOKİ'den gayrimenkul alıp borcunu peşin ödemiş veya bitirmiş alıcılar, banka ve tapu müdürlüklerine gitmelerine gerek kalmadan tapularını e-Devlet üzerinden alabilecek. Gayrimenkul alıcısı, taksit ve Emlak Vergisi borcu bulunmama, DASK yaptırmış olma şartıyla tapu almaya hak kazandığı konut veya işyeri için e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilecek, kendi adına kayıtlı olan konut ve işyeri bilgilerini görebilecek.

Gayrimenkul alıcısı, e-Devlet üzerinden "TOKİ Tapu Devri İşlemleri" alanına giriş yaparak site yönetiminden aldığı "borcu yoktur" belgesini sisteme yükleyecek. Alıcı, taahhütnameyi onaylayarak başvurusunu tamamlayacak. Başvurunun kabul edilmesinin ardından tapu müdürlüğü, işlemlerin yürütülmesi sırasında gayrimenkul alıcısına ödemesi gereken ücretleri SMS ile iletecek. Bu ödemelerin yapılması ve işlemlerin tamamlanmasıyla gayrimenkul alıcısı adına tapu tescil işlemi sonuçlanacak. İşlemi sonuçlanan gayrimenkul alıcıları, e-Devlet üzerinden Web Tapu sistemine girerek tapu kaydına ulaşabilecek. İsteyenler harçlarını yatırıp tapu senetlerini alabilecek.

TÜM SÜREÇLER SİSTEMDEN TAKİP EDİLECEK

İşlemler sürerken tapudan iletilen durum bilgisi, bankalar ve e-Devlet'ten paylaşılacak. Böylece vatandaş, e-Devlet'ten işlemin aşamalarını takip edebilecek. Kredi kullanarak borcunu kapatanların ise ipotek onama belgesini bankada imzalamaları gerekiyor.