TOKİ yeni sosyal konut ödeme planı nasıl? TOKİ taksitleri ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini tanıtıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan projeye başvurmak isteyenler için taksitler hakkında da bilgi verdi. Peki, TOKİ taksitleri ne kadar? TOKİ yeni sosyal konut ödeme planı nasıl?

TOKİ taksitleri ve ödeme planı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal konut projesini tanıttı. Buna göre başvurular yarın başlayacak, temeli ise yılbaşında atılacak. TOKİ'ye başvurmak isteyen vatandaşlar "TOKİ taksitleri ne kadar? TOKİ yeni sosyal konut ödeme planı nasıl?" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte yanıtı...

TOKİ TAKSİTLERİ NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Vatandaşlarımız toplam 608 bin lira fiyata sahip, 2 artı 1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle sahip olabilecekler."

HANGİ İLEDE KAÇ KONUT YAPILACAK?

İlk etapta 50 bin konut İstanbul'da, 18 bin konut Ankara'da, 12 bin 500 konut İzmir'de, 10 bin konut Gaziantep'te, 8 bin 650 konut Bursa'da, 7 bin 500 konut Konya'da ve 4 bin 500 konut Kayseri'de yapılacak. Diğer illerde nüfuse göre konut inşası yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehit yakınları ve gazilere 12 bin 500 konut, engelli vatandaşlarımıza 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza ise 50 bin konut kontenjan ayırıyoruz. Gençlerimiz için de bir kontenjan oluşturduk. 50 binini de gençlerimize tahsis ettik." dedi.