OKAN KABUK
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli ve Kayseri dahil olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerde zaman zaman daire satışı gerçekleştiriyor. Alıcılarını peşinatın yanı sıra 120, 180 veya 240 ay vade ile bulan taşınmazlardan bazıları, uygun fiyatları sayesinde dar gelirli vatandaşların da bütçesine hitap ediyor.
Öte yandan TOKİ, Kayseri ilinde yeni bir konut satış projesi duyurdu. Proje kapsamında hem 2+1 hem de 3+1 daire satılacağı açıklandı.
TOKİ tarafından Kayseri ili, Bünyan ilçesi, 131 adet konut projesi kapsamında 36 adet stok dairenin kura yöntemi ile satılacağı duyuruldu.
Taşınmazlardan en ucuzları şu şekilde;
En uygun 2+1 daire; 205.677,09 TL peşinat, 180 ay vade ve 10.283,85 TL taksitten başlayan fiyatlarla alıcısını bulacak.
En uygun 3+1 daire; 251.739,84 TL peşinat, 180 ay vade ve 12.586,99 TL taksitten başlayan fiyatlarla satılacak.
TOKİ tarafından Kayseri'de satılacak taşınmaz listesi şu şekilde;
TOKİ tarafından Kayseri ilinde satılacak taşınmazlara, 21 Temmuz 2025 tarihinde başvurular başlayacak. Son başvuru tarihi ise 25 Temmuz 2025 olarak açıklandı.
Başvuru bedeli 10.000 TL ve başvuru yapılacak banka şubesi T.C. Ziraat Bankası tüm şubeleri.
Başvuruya alınacak konut tipleri 2+1 ve 3+1 olarak duyuruldu. Kura tarihi ise 31 Temmuz 2025.
Sözleşme imzalanacak banka şubesi T.C. Ziraat Bankası AŞ. tüm şubeleri.
Asil hak sahipleri sözleşme imzalama işlemleri 11 Ağustos ile 13 Ağustos 2025 arasında gerçekleşecek.
Yedek hak sahipleri sözleşme imzalama tarihleri ise, 20 Ağustos 2025 - 21 Ağustos 2025 T.C. Ziraat Bankası Bünyan Şubesi olarak duyuruldu.
Yedek hak sahipleri için, asil hak sahipleri sözleşme imzalama işlemleri bittikten sonra kalan konutlar için olduğu duyuruldu.
Daire satın almak için başvuru yapan kişilerin kendileri, eşleri ve velayeti altındaki çocuklarının üzerine T.C. sınırlarında tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması gerektiği duyuruldu. Bunun yanı sıra kendilerinin, eşlerinin ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olmaları gerektiği belirtildi. Ek olarak tüm başvuruların kura tarihinden önce TAKBİS Sisteminden kontrol edildiği açıklandı.
Kayseri ilinde TOKİ tarafından satılacağı belirtilen daireler için başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını tamamlamış olma şartlarının aranacağı duyuruldu.
TOKİ tarafından satılacak dairelerle ilgili diğer detaylar şu şekilde;